2022. május 8., vasárnap

Isten fegyverzete

Öltésetek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben. Efézusiakhoz írt levél 6. fejezet 11. vers



Lelki értelemben ádáz harc zajlik a lelkekért és fontos, hogy minden harcos felkészült legyen. Olvastam, hogy napjainkban egy katona teljes harci felszerelése 30-40 kg is lehet.
Mivel a harc szellemi dimenzióban zajlik éppen ezért a fegyverek is a szellemi dimenzióban találhatóak.
Minden egyes napon magadra kell venned Isten fegyverzetének mindegyik darabját. Magadra kell öltened az igazság mellvasát, ami azt jelenti, hogy az Isten igazságának szeretete, az Isten igazsága melletti hittel teljes kiállás kell, hogy jellemezze naponkénti életviteledet.
Mindenkor törekedned kell a feddhetetlenségre és arra, hogy helyes döntéseket hozz, amelyek Isten mérlegén is megállnak.
Szükséged van a hit pajzsára, vagyis arra, hogy hited Krisztus munkájának szilárdságán nyugodjon.
Egy pilóta sokszor olyan körülmények között repül, hogy a repülőgép műszereire kell bíznia magát. A magas égben, a felhők felett nem találna viszonyítási pontot, hogy lássa a megfelelő irányt.
Így van ez a lelki életben is. Nem látod előre, hogy mi következik a „kanyar” után, de fontos, hogy hittel Isten vezetésére bízd magad.
Ha Krisztusra nézel hittel, akkor biztos lehetsz az üdvösségedben és a lelked ellensége nem tud kételkedésre bírni.
Szükséged van a Lélek kardjára, vagyis Isten szavára, hogy a szívedben, az elmédben és a szádban legyen.
Abban a pillanatban, amikor ezeket a fegyvereket nem veszed magadra vagy lankad az éberséged, az ellenséged támadást indít ellened.
Ezért fontos, hogy imádkozz és maradj éber. Le tudod győzni ellenségedet, ha Krisztus lakik szívedben. Vigyázz, mert az ellenséged látszólag jó szándékkal és alattomosan fog támadni.

IMA: Istenem, Te legyőzted a gonoszt. Tégy engem is győztes katonáddá. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...