2022. május 7., szombat

Isten hív téged

Az ÚR pedig eljött, megállt, és szólította, mint azelőtt: Sámuel, Sámuel! Sámuel pedig így felelt: Szólj, mert hallja a te szolgád. Sámuel első könyve 3. fejezet 10. vers



Képzeld el, hogy napjainkban Isten különleges üzenetet szeretne eljuttatni az emberiséghez és nem a pápához, lelkipásztorhoz, paphoz, valamelyik ország vezetőjéhez, hanem egy kis faluban levő egyszerű embert szólítana meg.

Sámuel idejében ritkaság volt, hogy az Úr szóljon valakihez akár hallható hangon, akár látomásban. A templomban ennek ellenére gépiesen, fásultan „szolgált” az idősödő Éli főpap és társai.

Háromszor szólította Isten a gyermek Sámuelt, de az öreg főpap csak másodjára gondolt arra, hogy talán az Isten szólítja őt.

Hányszor akart megszólítani téged Isten, de te nem hallottad vagy nem ismerted fel a neked címzett üzenetét?

Talán Isten adott neked is egy feladatot, utat, amit végig kell járnod. Tisztánlátásra van szükséged, hogy meg tudd különböztetni az Isten hívását és a saját vágyaid hívását.

Bármilyen szolgálat vagy hívás az Isten beszédének hirdetésére az Istentől kell, hogy induljon. Csak Ő tud igazi tüzet szítani a szívedbe.

Sámuelnek nehéz volt megosztani Éli főpappal az Isten üzenetét. Isten nem azért mondta Sámuelnek az üzenetet, mert „pletykálkodni akart”.

Sámuel volt érzékenyebb lelkületű és kész volt arra, hogy engedjen az Isten szavának.

Ha nem tudod még, hogy Isten miért teremtett téged, mi a célja veled, kérd Őt és meg fogja neked mutatni.

Ha Isten a szívedre helyezett valamit, tégy még a mai napon lépéseket annak megvalósítása érdekében.

Isten vezetni fog téged és ajtókat fog nyitni neked azért, hogy megvalósulhasson terve életedben.

Csak légy nyitott és engedelmes az Isten szavával kapcsolatosan.

IMA: Istenem, szeretnék figyelni a Te szavadra, vezetésedre. Olyan kiváltságos vagyok, hogy ma is szóltál hozzám. Krisztus nevében segíts szavad szerint járni. Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...