2022. május 14., szombat

Lelki vagy testi gyümölcsök?

A világosság gyümölcse ugyanis csupa jóság, igazság és egyenesség. Ítéljétek meg tehát, mi kedves az Úrnak, és ne vegyetek részt a sötétség haszontalan cselekedeteiben, hanem inkább leplezzétek le ezeket. Efézusiakhoz írt levél 9-11. versek



A test és a lélek cselekedetei egymás ellenségei. Ahogy már olvashattad az elmúlt napokban, ezek egymás ellen harcolnak.
Vagy azért élsz, hogy kielégítsd a tested vágyait vagy pedig azért, hogy a Szentlélek irányítsa életedet.
Választanod kell tehát. Tudom, hogy keresztény világunkban egyre több ember van, aki nyilvánvalóan a testnek él és úgy gondolja, hogy nincs ezzel semmi gond. Kifogásokat keresnek és más olyan emberek életpéldáját figyelik, akik szintén a testük kívánságai szerint élnek.
Ha te is így élsz, akkor valójában sosem adtad át teljesen életedet a Szentléleknek. Első lépésként ismerd fel, hogy a tested kívánságai ellentétesek azzal, amit Isten véghez akar vinni életedben.
Másodszor, add át teljesen az életed vezetését a Szentléleknek. Ha ezt teszed, akkor nem fogsz ösztönös életet élni. Amikor a Szentlélek irányítja életed, a következő jelei vannak: szeretet, öröm, békesség, kiegyensúlyozottság, kedvesség, jóság, szelídség, önuralom, Minden nap mondj nemet a testi ösztöneidnek és igent a Szentléleknek.

IMA: Istenem, teljesen átadom életemet Szentlelked irányításának. Hadd teremjen bőségesen a Szentlélek gyümölcseit. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...