2022. május 13., péntek

Testi vagy lelki ember vagy?

Ha tehát feltámadtatok a Krisztussal, azokat keressétek, amik odafent vannak, ahol a Krisztus van, aki az Isten jobbján ül. Öljétek meg tehát tagjaitokban azt, ami csak erre a földre irányul: a paráznaságot, a tisztátalanságot, a szenvedélyt, a gonosz kívánságot és a kapzsiságot, ami bálványimádás, mert ezek miatt haragszik Isten. Kolossébeliekhez írt 3. fejezet 1, 5-6 versek



Ennek a fejezetnek valamelyik részében minden ember ráismerhet önmagára. Az első versekben Isten arra hívja fel a figyelmedet, hogy elmédet, gondolataidat jobban kell összpontosítanod Istenre és azokra a dolgokra, amik az Ő országával, tervével, dicsőségével kapcsolatosak.
Elsődleges feladattá kell, hogy váljon életedben, hogy kincseket gyűjts a Mennyben.
Az igazi életed Jézus Krisztusban van és nem a téged körülvevő mulandó világban. Bármilyen hitvilága is legyen egy embernek, a halál valósága miatt tisztában van vele, hogy ez a világ csak mulandóságot kínál. Itt nem építhetsz semmi maradandót. Te magad sem maradsz meg testben ezen a világon.
Amikor átadod életed Istennek, Ő teljesen megújítja szívedet és lelkedet, de a jellemedet az Ő kegyelme által nap, mint nap formálja.
Jól tudod, hogy a tested mulandó és alá van vetve az öregedésnek, gyengülésnek, egy idő után a leépülésnek, de a lelked napról-napra megújulhat, és egyre szebb lehet. Ez a titka a boldog, kiegyensúlyozott idős kornak.
Ehhez azonban napi harcot kell vívnod a testeddel és annak ösztönös, önző kívánságaival. Minden nap döntened kell arra nézve, hogy nem engeded ezeket a testi vágyakat uralkodni életed felett. Egyedül erre esélyed sincs. Sosem lesz elég erőd legyőzni önmagad.
Ezért fontos Krisztusba öltöznöd. Vágysz arra, hogy Krisztusban legyen életed minden területe? Engedd, hogy a Szentlélek irányítsa és formálja természeted.
Ha ezt teszed, folyamatosan változni fogsz és ahelyett, hogy e világ elvárásai szerint élj, Isten tetszése szerint fogsz élni.


IMA: Istenem, üdíts fel engem Szentlelkeddel, hogy teljesen átváltozzon életem Krisztus jelleméhez hasonlóvá. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...