2022. június 15., szerda

Kiút a sikertelenségből 1. rész

Simon így felelt: "Mester, egész éjszaka fáradtunk ugyan, és semmit sem fogtunk, de a te szavadra mégis kivetem a hálókat." Máté evangéliuma 5. fejezet 5. vers



Ha szeretnéd, hogy Isten kivezessen az életed sikertelenségeiből, először is add át Istennek mindenedet.
Krisztus megkérte Pétert, hogy adja át neki a hajóját az evangélium hirdetésének céljából és Péter ezt meg is tette. Üres volt a hajó is, üres volt a háló is, valószínűleg nem volt nagy vívódása Péternek, hogy Krisztus rendelkezésére bocsássa-e vagy sem?
Ha Istennek szüksége van az adottságaidra, az időd egy részére, a hűtődre, az autódra, a fizetésedre add Neki, ha nem akarod, hogy életedben sikertelen maradj. Kereshetsz kiskapukat, de csak önmagadat fogod becsapni.
Másodszor, ha ki akarsz lépni a sikertelenség csapdájából, mindig hallgass Isten vezetésére. Lehet neked több doktori végzettséged, tartozhatsz a legtájékozottabb, legtapasztaltabb emberek közé, akkor is csak Isten tudja, hogy életedben, mindennapjaidban melyik az az irány, amit követned kell, hogy az életedet megáldhassa. Döntsd hát el, hogy kire hallgatsz, kire figyelsz.
Lehetnek győzelmeid, sikereid a világ szemében, de ha nem hallgatsz Istenre és nem érdekel az Ő véleménye, sikertelen és boldogtalan ember maradsz. Nem vagy egyedül. Vannak lelki testvéreid, vannak tapasztalt és hiteles hívő emberek, akiknek Isten bölcsességet adott és segíthetnek és mindenek előtt, ha Isten gyermeke vagy, a világ legbölcsebb tanácsadója van melletted: a Szentlélek.
Harmadszor, alázkodj meg és engedelmeskedj Istennek.
Abban az időben minden tapasztalt halász úgy tudta, hogy mély vízben csak éjjel érdemes halászni. Nappal a halak a fény hatására általában a víz felszíni rétegeiben tartózkodnak.
A tudásunk, az elménk, a tapasztalataink sokszor akadályoznak minket abban, hogy hallgassunk az Isten szavára. Kell még az Isten tanácsa ma, amikor ennyire képzett emberek lettünk? Szükséges még engedelmeskednünk az Istennek? Mondhatta volna Péter, hogy nem engedelmeskedik Krisztusnak, hiszen ő csak egy ács fia és mit sem ért a halászathoz. Sem szaktudással, sem tapasztalattal nem rendelkezik a halászat terén.
Bízol Istenben? Akarsz hitben járni vagy maradsz a magad kis világában még akkor is, ha alapvetően te is tudod, hogy Isten szemében sikertelen és boldogtalan vagy?
Péter bízott Jézus Krisztusban. „.. a te szavad kivetem a hálót.” Megalázkodott és félretette a szaktudását és múltbeli tapasztalatait, mert megértette, hogy ezek korántsem elegendőek a sikerhez.
Minden nap új harcok, új kihívások, új nehézségek várnak rád ezért nem bízd el magad, mindig és mindenkor bízd magad a győztes Krisztusra.




IMA: Lelkem kíván Téged, Megváltó Jézusom, Véd-pajzsom, a Neved, Véred boldogságom!
Csak Téged, csakis Téged, Jézus, csakis Téged, Csak Téged kíván lelkem, Uram, Téged! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vigyázz a szívedre!

Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!                   Példabeszédek könyve 4. fejezet 23. vers K...