2022. június 16., csütörtök

Kiút a sikertelenségből 2. rész

Simon így felelt: "Mester, egész éjszaka fáradtunk ugyan, és semmit sem fogtunk, de a te szavadra mégis kivetem a hálókat." Máté evangéliuma 5. fejezet 5. vers



A tegnapi gondolatmenetet folytatva, ha szeretnél kijönni a sikertelenségből: légy bátor.
Könnyű megélni a Krisztus követését a magunk kis megszokott módján. Kicsit gyülekezetbe megyünk, kicsit imádkozunk, kicsit adakozunk stb.
Ha szeretnéd, hogy Isten rendkívüli módon használja életed és rád árassza áldásait, akkor le kell mondanod a felületességről és bele kell merülnöd Isten kegyelmének, szeretetének, tervének mélységeibe.
Meg kell tanulnod mindent elengedni és egyedül Istenre bízni magad. Ha félsz mélyre evezni, akkor várhatod, hogy megteljen a hálód.
Ötödször, ha szeretnéd, hogy Isten megáldjon, vesd bele magad a szolgálatba.
Nem olyan dolgokba vesd bele magad, amit te látsz jónak, hanem olyan dolgokba, amelyeket Isten lát jónak.
Amikor viszont beleveted magad teljes szívvel és erővel az Isten munkájába, számíts a nehézségekre.
Ha nem dobod be a hálód, nem fog szakadozni a halaktól és nem lesz gondod azzal kapcsolatosan, hogyan emeld ki a sok halat. Ha nem az Isten szolgálatában állsz, akkor is lesznek gondjaid, nehézségeid, de azok nem a javadat fogják szolgálni, és még ha minden zökkenőmentesnek látszik is, nem lesz áldott életed. Kérd Istent, hogy vezessen a szolgálati területeddel kapcsolatosan és készülj fel a szolgálattal járó nehézségekre, de az áldásokra is.
Hatodszor, ha ki akarsz jönni a sikertelenségből, helyesen kell látnod önmagad és helyesen kell látnod Istent.
Péter, amikor a hajója megtelt halakkal látta meg igazán, hogy kicsoda Jézus. Nem egy szegény tanító, akinek szívességet tett azzal, hogy kölcsönadta neki egy időre az ütött-kopott hajóját.
Addig azt gondolta Péter, hogy ő van fölényben, ő a nagyobb, de a csoda után el akarta küldeni magától Jézust, mert rájött, hogy kicsoda Jézus valójában, és azt is meglátta, hogy ő maga egy kegyelemre szoruló bűnös. Rájött, hogy nem ő tett szívességet Krisztusnak, hanem Krisztus tett szívességet neki azzal, hogy beszállt a hajójába.
Végül, ha szeretnél Isten szemszögéből sikeres lenni, ne kötődj a földi dolgaidhoz.
Könnyű otthagyni az üres hajót, az üres hálót. Könnyű Isten követésébe szegődni, amikor üres a pénztárcád, a bankszámlád, nincs házad, és amid volt azt is eltékozoltad.
Mi van akkor, amikor minden a legjobban megy? Amikor népszerű vagy, telve van az életed eredményekkel és akkor hív Isten? Kövesd Őt akkor is, mert még nagyobb áldás lesz a következménye.


IMA: Istenünk, tudjuk, hogy az igazi értékek Nálad vannak. Ne engedd, hogy kötődjünk a földi dolgokhoz, hanem segíts minket, hogy Neked éljünk és Téged kövessünk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vigyázz a szívedre!

Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!                   Példabeszédek könyve 4. fejezet 23. vers K...