2022. június 17., péntek

Isten elhívása megbánhatatlan

Az által lett nyilvánvalóvá az Isten szeretete bennünk, hogy az ő egyszülött Fiát elküldte az Isten e világra, hogy éljünk általa. Nem abban van a szeretet, hogy mi szerettük az Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte az ő Fiát engesztelő áldozatul a a mi bűneinkért.                                    János első levele 4. fejezet 10. vers
 


Az ember gyakran küszködik sok területen és hajlamos azt hinni, hogy emiatt Isten éppen csak megtűri, elviseli őt.
Az efézusiakhoz írt levélben, Isten nem így beszél gyermekeiről. Nézd csak:
„ Mert őbenne (Krisztusban) kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben.
Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint, hogy magasztaljuk dicsőséges kegyelmét, amellyel megajándékozott minket szeretett Fiában.”
Akár nehéz napokat élsz meg, akár úgy érzed életed legjobb, legszebb napjait éled, Isten nem hagy el, ha az Ő gyermeke vagy. Milyen csodálatos Istenünk van.
Még akkor is hosszan tűrt nekünk, amikor képmutató életmódot folytattunk. Amikor semmit nem úgy éltél meg, ahogyan az Istennek tetszett volna, Ő akkor is rád árasztotta naponként a kegyelmének sokféle áldását.
Krisztus vére által van a bűneidre bocsánat. Isten kegyelme gazdag megbocsátásban. Igen. Isten gyermekeként vannak harcaid, nehézségeid, eleséseid, de Isten sosem fogja megbánni, hogy megmentett, megbocsátott neked és új életre hívott téged.
Amint teljesen átadtad magad Istennek és a Szentlélek vezetésének, nincs az a bűn, amelyik erősebb lenne, mint a Krisztus kegyelmének ereje és gazdagsága.
Talán az édesanyád megbánta, hogy világra hozott, talán a házastársad megbánta, hogy elkötelezte magát melletted, de ha Isten gyermeke vagy, Ő sosem bánja meg, hogy elhívott téged. Be is fogja fejezni életedben a megváltás munkáját. Csak nézz Krisztusra és törekedj arra, hogy az Ő kegyelme által dicsőségére élj.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy Krisztus áldozata mindenre elég. Átadom magamat Neked teljesen. Formálj, építs, készíts terved szerint. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vigyázz a szívedre!

Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!                   Példabeszédek könyve 4. fejezet 23. vers K...