2022. június 18., szombat

Várj Istenre!

Miért csüggedsz el, lelkem, miért háborogsz bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok neki az ő szabadításáért! 42. Zsoltár 5. vers


Dávid nagyon jól tudta elméjével, hogy mi a helyes, mit kellene tennie, de a szíve, az érzelmei ezzel ellentétesek voltak: telve volt a szíve csüggedéssel. Talán te is voltál már olyan helyzetben, hogy szakadék volt az elméd és a szíved között és harcoltál önmagaddal. Talán volt olyan, hogy tudtad az elméddel mi a bűn, mi az, ami Isten előtt nem helyes, de a szíveddel nem tudtál bűneid felett bánkódni, igazi bűnbánatra jutni.
Mit tehetsz ilyen helyzetekben? Várj Istenre! Ez nem könnyű. Hogyan gyakorold ezt mégis helyesen?
Lépj be Isten kegyelmének zuhataga alá és törekedj minden egyes napodon, minden egyes lépésedben Isten iránti engedelmességre.
Kérd Istent, hogy adjon szívedben igazi összetöretést, kérd Istent, hogy adja vissza neked a szabadulás örömét, Légy őszinte Istennel a jelenlegi helyzetedet illetően. Istenbe vetett bizalommal várj. Miért?
"De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el. (Ézsaiás 40:31)

IMA: Istenem, várok Rád. Törekedni szeretnék engedelmességre. Bízom Benned. Siess segítségemre. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vigyázz a szívedre!

Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!                   Példabeszédek könyve 4. fejezet 23. vers K...