2022. június 19., vasárnap

Egyedül Istenben bízz!

Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. Példabeszédek könyve 3. fejezet 5-6. vers



Az életben vannak olyan dolgok, amelyek "mellbevágnak" minket. Lehetsz szegény vagy gazdag, fiatal vagy idősebb, ez alól nem vagy kivétel. Hallottam egy emberről, aki egyik napról a másikra tudta meg, hogy rövid időn belül meg fog vakulni és soha többé nem fog látni. Más esetben valakinek a házassága, amiről azt gondolta, hogy halálig rendíthetetlen lesz, komoly válságot él meg. Más esetben egy hírtelen haláleset, amire még csak fel sem tudtál készülni. Egyik pillanatban melletted volt egészségesen akit szerettél, a másikban pedig holtan esett össze. Olyan sok dolgot nem tudsz befolyásolni életedben. De mit tehetsz, ha nehéz helyzetben vagy?
Bízz az Úrban teljes szívedből és ne a magad eszére támaszkodj. Akár megfogalmazhatod imában: " Istenem, számomra semmi értelme annak, amin most keresztülmegyek, de bízom Benned. Nem tudom hogyan fogok kilábalni ebből a helyzetből, de bízom Benned."
Nem engedheted meg magadnak, hogy a nehéz helyzetekben ne Istenre nézz és ne Őt hívd segítségül. A nehéz helyzetek mutatják meg neked, hogy milyen gyenge vagy önmagadban és mennyire szükséged van Istenre.
Hívd ma úgy segítségül Istent, mint Aki az egyetlen megoldás életedben, nehézségeidben. Ha Istent szereted, Ő a legnehezebb helyzeteket is javadra tudja fordítani. Ne engedd, hogy lelked ellensége elhomályosítsa ítélőképességed.
" Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban."

IMA: Istenem, te vagy az egyetlen menedékem, segítségem, oltalmam. Őrizz, segíts, támogass, hogy ne a magam értelmére, hanem a Te szavadra támaszkodjak. Krisztus nevében kérlek, Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...