2022. június 20., hétfő

Kik a boldogok? 1. rész

Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa. Máté evangéliuma 5. fejezet 3. vers




A világ sokféle receptet kínál a boldogság eléréséhez, de elegendő idő telt már el, hogy az ember rádöbbenjen: sem a pénz, sem a hatalom, sem az eredmények, sem az élvezetek nem adnak igazi boldogságot és megelégedést.
Vizsgáljuk meg az elkövetkezendő napokban, hogy mit mond nekünk Krisztus a boldogságról, hiszen Ő, aki az ember teremtője, a leginkább illetékes megadni a boldogság receptjét.
Először is azt mondja neked, hogy boldog vagy, ha lelki szegény vagy. Mit jelent a lelki szegénység?
Azt jelenti, hogy tudod, semmi jó nem lakozik benned. ( Róma 7:18)
Semmit sem tudok, semmit sem tudsz nyújtani Istennek, ami a szemében jó vagy értékes lenne és ennek ellenére, odaadta értünk egyetlen Fiát.
A bűneink miatt kiüresedett koldusokká lettünk Isten előtt és nem is tudunk semmit tenni, hogy ezen változtassunk. Olyanok vagyunk, mint a vak koldus, aki nem tud dolgozni, nem tud semmit nyújtani, hanem kizárólag mások könyörületéből él.
Így vagyok én és így vagy te az Isten szemében. Amint ezt megértjük, máris kezdünk valamit felfogni az Isten naponként ránk pazarolt szeretetéből, jóságából, kegyelméből.
Az Isten kegyelme, hogy megnyílt a szemem és tudom, hogy Isten nélkül lelkemnek és testemnek vége lenne. Ha megérted, hogy Isten jósága és irgalma nélkül semmid és senkid nincs a világon, akkor leszel boldog igazán és akkor tudsz másokat is bátorítani arra, hogy bízzák magukat teljes szívükből az Istenre.

IMA: Istenünk, nincs senkink és semmink Rajtad kívül. Egyedül Te tudsz értelmet, boldogságot, teljességet adni lelkünknek, életünknek. Segíts felismernünk, hogy mennyire jó vagy hozzánk és mennyire szerettél minket. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...