2022. július 24., vasárnap

A szabadságot eredményező igazság

És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.                                                 János evangéliuma 8. fejezet 32. vers



A mulandó világunkban egyetlen igazi, örök érvényű igazságot találhatsz: az Isten szavát. Hogyan ismerheted meg ezt az Igazságot? A 31. versben fejti ki világosan Krisztus: " Ha ti megmaradtok az én beszédemben, bizonnyal az én tanítványaim vagytok;"
Bontsuk ki a fenti mondatot is, hogy még közelebb kerüljünk az igazi mondanivalójához. Megmaradni Krisztus beszédében azt jelenti, hogy teljes szívedből törekedsz Krisztus tanításai szerint élni.
Gondolataidat, szavaidat, tetteidet Isten igazságához kell igazítanod. Ha ezt gyakorlod, az Isten igazságába vetett hited egyre erősebb lesz és el fogod hinni, amit Isten önmagáról és rólad mond.
Ez a hit pedig teljesen szabaddá fog tenni téged. A gonosz folyton hazugságokkal fog támadni téged és ezeknek tökéletes ellenszere Isten igazságának megvallása és alkalmazása személyes életedben.
Ha ezt teszed, életed rabláncai le fognak oldódni rólad és szabaddá leszel arra, hogy az legyél, akinek Isten akar látni téged.
Elmélkedj Isten Szaván, engedd, hogy az Isten igazsága teljesen megöntözze, fellazítsa szíved talaját, hallgatnod, olvasnod kell Isten szavát. Mindezt ha imádságos szívvel, rendszeresen gyakorolni fogod, életed teljesen meg fog gyökerezni az Isten igazságaiban és az élet viharai, a gonosz kísértései nem fogják tudni eltántorítani életedet Istentől.
Ez az egyetlen hatékony módja az Isten szabaddá tevő igazságában való meggyökerezésre.


IMA: Istenem, szeretnék minden egyes napon elmerülni a Te igazságaid éltető vizében. Szeretném, hogy a Szentlélek által ezek átjárják szívemet, lelkemet, gondolataimat, szavaimat és tetteimet. Támogass ebben az engedelmesség Lelkével. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...