2022. július 23., szombat

Istennél nincs jobb

Menj és hirdesd Jeruzsálemnek: Ezt mondja az ÚR: Emlékszem rád: ifjúkorod hűségére, mátkaságod szeretetére, amikor követtél a pusztában, a be nem vetett földön. Jeremiás könyve 2. fejezet 2. vers



Néha talán te is úgy gondoltál Istenre, mint akinek nincsenek érzései. Ő a magasságban lakozik és az a dolga, hogy imádságokat hallgasson meg és fenntartsa a világmindenség egyensúlyát. Ítéletet hirdet vagy éppen áldásokat osztogat és kezében tart mindent.
Figyeld meg hogyan beszél Isten az Ő népéhez: " Emlékszem rád: ifjúkorod hűségére."
Azt is nézd meg, hogy miként folytatja az 5. versben: " Mi rosszat találtak bennem őseitek, hogy eltávolodtak tőlem?"
Esetleg a te életedet is tükrözi ez? Valamikor szoros kapcsolatban voltál Istennel, de engedted, hogy valami vagy valaki elcsábítson és elfordítson, eltávolítson Istentől?
Isten így folytatja: " Mert kétszeres rosszat cselekedett népem: engem, a folyóvíz forrását, elhagytak, hogy víztartókat vájjanak, repedezett falú víztartókat, amelyek nem tartják a vizet. (12. vers)
Isten népe inkább választotta a saját bűnei rabságát, mint Istent. Ilyen dolog a kísértés: egy repedezett falú víztartó, amelyik először mélynek tűnik, ígéretesnek, életet gazdagítónak, de valójában semmit nem képes adni."
Amikor engedsz a kísértésnek, azzal voltaképp a figyelmed elterelődik az Istennel való szeret kapcsolatról és elkezdesz távolodni tőle. Miért fáj ez Istennek? Azért, mert szeret téged és tudja, hogy amikor a "repedezett víztartókat" választod, azzal a saját életed, boldogságod, boldogulásod ellen dolgozol.
Melyik szülőnek ne fájna látni a gyermekét alkoholistává válni, látni, hogy az alkohol miatt leépül a szeretett gyermeke anyagilag, családi életét tekintve és egészségileg is?
Olyan sok ember van, volt az Isten népe között, akik tudták, hogy Istenen kívül nem ad semmi más igazi boldogságot, de mégis engedték, hogy a kísértések eltávolítsák őket Istentől és az Isten szeretetétől.
Mit tehetsz ha eltávolodtál Istentől? Mit tehetsz, ha nem szeretnél eltávolodni Istentől?
" Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett – a gyalázattal nem törődve – vállalta a keresztet, és Isten trónjának a jobbjára ült."
Bármilyen kísértés akarja elvonni figyelmedet Istenről, ne feledd, hogy Isten szereteténél jobbat, gazdagítóbbat, áldásosabbat, boldogítóbbat sosem fogsz találni.


IMA: Istenem, szeretnék közel lenni, közel maradni Hozzád. A Szentlelked által támogass ebben a törekvésemben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...