2022. július 22., péntek

Légy hű mindhalálig

Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját. Jelenések könyve 2. fejezet 10. vers



Olvastam egy történetet, ami nagyon megragadott. Az 1200-as években, Thomas Beckett, Canterbury érseke szembeszállt az akkori királlyal, mert úgy gondolta, hogy Krisztus Egyháza a mulandó világ feletti erővel rendelkezik, éppen ezért nem rendelhető alá semmiféle emberi, mulandó érdeknek.
Azért harcolt, hogy a zsarnok király ne avatkozhasson bele az Egyház belső ügyeibe. A király emiatt kivégeztette. Utolsó szavai a következők voltak:
„Szabad elhatározásomból halok meg Krisztusért és az Ő Egyházának védelméért.”
Halálának következménye az lett, hogy egész Európa vértanúnak ismerte el és a keresztények üldöztetése megszűnt.
Röviddel az érsek kivégzése után, maga második Henrik, a zsarnok király is összetört és bűnbánatot tartva ment a templomba, hogy kifejezze nyilvános bűnbánatát azáltal, hogy megostoroztatta saját magát.
Ezután a király maga állt őrt a vértanú érsek sírjánál. Nem érdekes? A haláláig hű maradó érsek vére térítette meg a gyilkosát.
A római császárok addig üldözték a keresztényeket, míg ők maguk is keresztényekké lettek.
Kereszt, kereszt mellett, sír a sír mellett, így győzedelmeskedett az Egyház a történelem során. Mit tehetsz a szenvedésben, megpróbáltatásban, üldöztetésben? Légy hűséges mindhalálig Krisztushoz és mindenképp győztes leszel.
„ Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal meg önmagának; mert ha élünk, az Úrnak élünk, ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk.” (Róma 14:7-8)


IMA: Istenünk, tudjuk, hogy csak az az ember győzhet, aki a Te oldaladra áll. Kérünk, hogy könyörülj rajtunk. Adj nekünk bátorságot és szent elhatározást, hogy halálunkig Benned bízzunk, és Hozzád hűek maradjunk. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...