2022. július 11., hétfő

Az önsajnálat csapdája

Amikor lejött a hegyről, nagy sokaság követte őt, és íme, odament egy leprás, leborult előtte, és ezt mondta: "Uram, ha akarod, megtisztíthatsz." Jézus kinyújtotta a kezét, megérintette őt, és ezt mondta: "Akarom. Tisztulj meg!" És a lepra azonnal letisztult róla. Máté evangéliuma 8. fejezet 1-3. versek



Nem szeretnék a valóságtól elrugaszkodott lenni. Minden egyes ember küszködik valós problémákkal és nehézségekkel élete során. Némelyek alkohol vagy kábítószer problémákkal néznek szembe, mások a körülöttük levő összevisszasággal küszködnek, megint mások házastársi hűtlenséggel kell szembenézzenek stb.stb.
Nem sokat kell menned, hogy láthass félresiklott életű embereket.
Bármi is történt veled, ne engedd, hogy az önsajnálat tönkre tegyen. Az önsajnálat egyszerűen kiszívja az életerőt, életkedvet belőled. Nincs olyan tévedés, elesés, bűn, függőség, amelynek nagyobb hatalma lenne, mint Jézus Krisztusnak a kereszten kifolyt vérének.
Ha úgy érzed padlón vagy, hát ideje felállnod. Ha arra van szükség, valld meg Isten előtt bűneidet és ha évek alatt nem tudtál egyedül megküzdeni a nehézségeiddel, akkor nyugodtan kérj segítséget.
Engedd el azokat a dolgokat, amelyeket már rég el kellett volna engedned és bízz Isten szeretetében. Ha valamiféle rejtett bűn van az életedben akkor hozd azt napvilágra megvallás által, hogy Isten megszabadíthasson téged.
Ez fájdalmas és nehéz lépés, de szükséges a gyógyulásodhoz.
Nincs olyan bűn, amit Isten ne tudna megbocsátani, ha őszinte szívvel bűnbánattal megvallod Előtte. Állj  fel az önsajnálatból és járj a hit útján!


IMA: Istenem, köszönöm, hogy szabaddá akarsz tenni engem. Szabadíts meg minden önsajnálattól, akadálytól, hogy ráállhassak a Te ígéreteidre és járhassak a Te utadon. Krisztus nevében kérlek, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...