2022. július 11., hétfő

Isten tenyerében

De Sion ezt mondta: Elhagyott engem az ÚR, megfeledkezett rólam az én Uram! Megfeledkezik-e csecsemőjéről az anya, nem könyörül-e méhe gyermekén? Ha mások megfeledkeznének is, én nem feledkezem meg rólad!
Ézsaiás könyve 49. fejezet 14-15. versek



Izrael népe úgy érezte, hogy Isten megfeledkezett róla és már nem szereti őt. Talán te is voltál már úgy, hogy sok-sok nehézséggel néztél szembe és nem igazán érezted Isten közelségét, szeretetét.
Úgy érezted, hogy most vagy körülvéve problémákkal, most kell szembenézned tragédiákkal.
Mit felel Isten akkor, amikor úgy érzed Ő elfelejtett Téged? Olvasd csak:
" Megfeledkezik-e csecsemőjéről az anya, nem könyörül-e méhe gyermekén? Ha mások megfeledkeznének is, én nem feledkezem meg rólad!"
Egy édesanya szeretete nemcsak abban nyilvánul meg, hogy gondot visel gyermekéről és ezt a szeretetet érzelmi téren is átéli, de az egyik fontos vonása az, hogy feltétel nélküli.
Egy normális gondolkodással és értékrenddel megáldott édesanyát nem tudsz rávenni, hogy meggyűlölje vagy magára hagyja a saját gyermekét. Feltétel nélkül szereti és ragaszkodik hozzá.
Láttam olyan édesanyát, aki már 100. életévén felül volt és jött hozzá, a 75. éves lánya, de még mindig ugyanúgy szerette és ugyanúgy ragaszkodott a 75 éves lányához, mint évtizedekkel azelőtt.
Isten azt mondja ma neked, hogy egy anya szeretete az Ő irántad való szeretetéhez képest semmi.
Isten természetében benne van, hogy hűségesen szeresse az Ő gyermekeit. Mit tudtam adni Istennek és mit tudtál adni? Semmit! Csak kértünk és kaptunk. Kérünk és kapunk. Isten mégis feltétel nélkül szeret.
Természetesen nem a szavak, hanem a tettek fognak meggyőzni arról, hogy valaki igazán szeret.
Nézd csak mit mond a 16. vers: " Íme, tenyerembe véstelek be, szüntelen előttem vannak falaid."

Valamikor szokás volt, hogy a mester nevét belevésik vagy égetik a rabszolgája bőrébe. Az viszont sosem volt szokás, hogy a rabszolga ura vésse bele a bőrébe a rabszolgájának a nevét.
A "véstelek" a héber fordításban egy olyan műveletet jelöl, amelyet kalapáccsal, vésővel vagy vésőtűvel végeztek.
Évszázadokkal később, a feltámadott Krisztus megjelenik egy Tamás nevű embernek, aki szintén úgy érezte, hogy Isten szintén elfeledkezett róla. Úgy érezte, hogy minden amit megélt Krisztussal és amit hallott Krisztustól, a halála miatt hazugságnak bizonyult.
Mit mondott neki Krisztus? Nézd meg Tamás a tenyeremet, tapintsd meg a kezeimen, lábaimon, oldalamon levő sebhelyeket.
A golgotai kereszten Krisztus nem beszélt a szeretetről, hanem meghozta a végső áldozatot, amelynek során kalapáccsal és szögekkel vésték fel irántunk érzett szeretetének a jelét.
Megérdemelnéd, hogy Isten elhagyjon téged, de Krisztust hagyta el a kereszten helyetted, hogy téged már sose kelljen magadra hagynia. Bármit is élsz át, ha Isten gyermeke vagy, Ő szeretni fog ebben az életben és az örökkévalóságban is. Függetlenül attól, hogy milyen nehézségeken mész keresztül. Sosem fog magadra hagyni!


IMA: Istenem, olyan csodálatos a Te szereteted. Itasd át az én szívemet a Te szereteteddel, hogy bármi is történik, Rád nézzek, Rád alapozzak. Köszönöm, hogy engem is megszabadítottál a golgotai áldozatod által. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...