2022. július 10., vasárnap

Ébredj fel!

Mert minden, ami nyilvánvalóvá lett, az világos. Ezért mondja: "Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus." Efézusiakhoz írt levél 5. fejezet 14. vers





Úgy hiszem, hogy Jézus Krisztus gyülekezete a mostani időkben alszik. Az alvás nem egyenértékű a halállal, de vannak közös vonások a két állapot között. Az alvás és a halál egyaránt kiszolgáltatottságot, erőtlenséget és öntudatlan állapotot jelent.
Amikor az ember alszik, megszakad minden kapcsolata a körülötte levő világgal. Amíg Isten emberei alusznak, az ember lelkének ellensége nagyon is dolgozik és veti a maga ártalmas magjait.
Miért vannak óriási gondok az iskolákban? Miért van veszélyben diákok és tanárok biztonsága? Miért van szükség iskolaőrökre, hogy fenntartsák a rendet? Többek között azért, mert önmagukat kereszténynek valló szülők, tanárok és diákok is nevetnek az Isten parancsolatain és arra törekszenek, hogy azokat hatályon kívül helyezzék legalábbis az oktatást illetően.
Az alvó ember szereti a sötétséget. Ezért tették félre olyan sok családban is az Isten beszédének világosságát. Olyan kevés családban tisztelik és olvassák rendszeresen Isten szavát.
Szükség van ébredésre! Nézz körül a világban és nézd meg milyen nagy a zűrzavar és a sötétség. Ha fel akarsz ébredni, akkor meg kell értened, hogy a Krisztus követése önmegtagadást és naponkénti kereszthordozást jelent. Isten szeretne megszabadítani minket világias életmódunktól és szeretné, ha örökkévaló értékeket szem előtt tartva élnénk földi életünket.
Az ellenség mindig akkor támad, amikor a gyülekezet alszik. Talán azt gondolod, hogy túlságosan kritikus vagyok. Nem! Őrálló vagyok és kötelességem figyelmeztetni téged a veszélyre.
Leonard Ravenhill


IMA: Istenünk, ragyogj fel nekünk Fiad, Jézus Krisztus és a Te szavad világossága által. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...