2022. július 31., vasárnap

Légy bátor

És így szólt hozzájuk Jézus: "Jöjjetek utánam, és emberhalászokká teszlek benneteket.                    Márk evangéliuma 1. fejezet 17. vers



Az új autók zömében, manapság már megtalálható a GPS készülék, amely segíthet minket a maga kis térképeivel és hangjelzéseivel egyik uticélból a másikba érni.
Tudom, hogy vannak, akik idegenkednek tőle és megbízhatatlannak tartják, de egy olyan embernek, mint én, akinek nem erőssége a tájékozódás, nagyon jó szolgálatot tesz.
Krisztus elhívta Andrást és Simont, de nem mutatta meg nekik előre, hogy mi lesz az útjuk végcélja. Krisztus nyomdokaiban járni ezt jelenti. Szeretnéd sokszor látni jó előre az egész útvonalat és a végcélt, de Isten csak lépésről-lépésre vezet.
Aki tényleg a mester nyomdokaiban halad, semmiképpen nem panaszkodhat arra, hogy unalmas élete van. Éppen ezért vannak kevesen, akik napjainkban elég bátrak ahhoz, hogy Krisztus nyomdokaiban járjanak.
Félsz a hit útjával járó ismeretlentől, és próbálod megmagyarázni magadnak, hogy nem ésszerű úgy elindulni, hogy Isten nem mutatja meg előre az egész útvonalat és az uticélt.
Sok-sok kifogást találhatsz ma is arra nézve, hogy miért ne kövesd Krisztust: családod van, fontos a megélhetésed, oda a megszokott kis életed, környezeted véleménye stb. stb.
Jézus Krisztus szolgálata kezdeti szakaszában beszélt arról, hogy 400 év csend után, Isten megszólította az emberiséget a megtestesült Szaván (Krisztuson) keresztül.
Krisztus arra célzott, hogy Benne az Isten az emberek közé jött, az emberek között lakott, hogy a megváltott ember majd az örökkévalóságban újra Istennel lakhasson örökké.
Krisztus arra hív, hogy bízz és higgy Benne és kövesd az Ő nyomdokait akkor is, ha úgy érzed, a biztonságérzeted csorbul.
A tanítványok olyan dolgokat éltek át az engedelmességük és hitük következményeként, amikről nem is álmodtak.
Talán úgy gondolod, hogy túl kényelmetlen és kockázatos a számodra igent mondani Krisztus követésére, ha viszont igent mondasz Krisztus hívására, az életed értékes és értelmes lesz. Bármilyen új élethelyzettel nézel is szembe, bízz Istenben és bátran kövesd Krisztust! 


IMA: Istenem, szükségem van a Tőled jövő bátorságra, hogy olyan dolgokat tegyek, és olyan helyekre menjek, amikre önmagamban nem lennék képes. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...