2022. július 28., csütörtök

Szépség, amely örökké tart

Csalóka a báj, mulandó a szépség, de az Urat félő asszony dicséretre méltó.                      
 Példabeszédek könyve 31. fejezet 30. vers



Meg vagyok győződve arról, hogy Isten helyezte a nő szívébe a szépség iránti vágyat. Ezzel semmi probléma nincs. Nem bűn az, ha egy nő odafigyel a külsejére, hogy tiszta, ápolt és rendezett legyen. Az sem gond, ha egy asszony tetszeni akar a férjének. Hiszen Isten azért teremtette szépnek a nőt, hogy a férje gyönyörködhessen benne. De mit jelent Isten szerint a "szépség"? Ki a szép? Napjainkban a szépségről alkotott kép felszínes és annyira törékeny, hogy sokan fel sem tudnak érni a mai világ szépség mércéjéhez vagy ha felérnek, nagyon hamar az idősödés folyamata elveszi azt. Még aki idősen igyekszik mozgásban maradni és viszonylag egészséges, nem lesz többé olyan az arcbőre, teste, amilyen fiatal korában volt. Ez az élet része. Öltözködhetsz úgy, mint fiatal korodban, megpróbálhatsz úgy viselkedni, mint fiatal korodban, de az idő mindenképpen felül fog kerekedni rajtad. Sokkal könnyebb, ha elfogadod az idősödés tényét, mert akkor meg tudod látni annak a szépségeit, lehetőséget és ki tudod használni őket. Tanulj meg elégedetten élni abban a testben, amit Istentől kaptál erre a földi életre. A külső szépség utáni hajsza csak önzővé tesz és ki fog meríteni. A szívedben viszont helyet adhatsz annak az örökkévaló belső szépségnek, amelyet csak Istentől kaphatsz és amely sosem fakul meg. Isten szemében ez a szépség a fontos. Nem gyönyörködik a férfi izmaiban és nem gyönyörködik a női test szépségében, hanem a szívedet nézi és azt a szépséget tartja dicséretre méltónak, ami a bensődben van. Isten csodálatos teremtménye vagy, de nem a mulandó tested, hanem az örökkévaló lelked miatt. Amikor ezt megérted és jobban törődsz azzal, hogy Istent és az Ő tervét megismerd és kövesd, az életedben minden új megvilágításba kerül. Ha Istent az Őt megillető helyre engeded szívedben, ha teljes szívvel szolgálod Őt adottságaiddal, ha teljes szívedből bízol benne, ha az Isten szemében akarsz szép lenni elsősorban, és nem a világ szemében, akkor tudsz nemet mondani a szépséggel kapcsolatos hazugságoknak. Isten azt mondja, hogy Te is az Ő teremtménye vagy és éppen ezért vagy csodálatos. Ki vagy te, hogy ellenkezz ezzel?


IMA: Istenem, köszönöm, hogy szépnek és csodálatosnak látod minden egyes gyermekedet. Kérlek a Te kegyelmed, irgalmad, szereteted által újítsd meg gondolkodásomat, hogy növekedhessek a Neked tetsző, belső szépségben amely örökkévaló. Köszönöm azt a tökéletesen szép, megdicsőült testet, amit a földi lét után ajándékozni fogsz nekem. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...