2022. július 29., péntek

Aki mindent megtehet

Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint: azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által nemzedékről nemzedékre, örökkön-örökké. Ámen. Efézusiakhoz írt levél 3. fejezet 20-21. vers


A fenti igeversek igazságát már egészen kicsi gyerekként megtapasztalhattam. Isten születésemtől fogva ismert és vigyázott rám. Az orvosok a születésem után jelentkező betegség miatt nem sok időt jósoltak nekem a földi létben, de Isten másként gondolta. Egy olyan családban születtem, amely egyáltalán nem volt vallásos, de Isten mégis a maga idejében megismertette velem a Biblia igazságait és több családtagom is hitre jutott. 
Napjainkban egyre-másra halljuk, hogy nehéz idők járnak, de gyermekkoromban ezeknél sokkal nehezebb időket éltünk meg. Édesanyám sok gyermeket nevelt nagyon kevés pénzből, de bíztunk Isten gondviselésében és annak ellenére, hogy voltak akik próbálták kihasználni hátrányos helyzetünket, Isten mindig gondoskodott rólunk. 
Ezek az idők alapozták, szilárdították meg az Istenben és az Isten ígéreteiben vetett hitemet. Olyan sok csodát tett, tesz Isten életemben, környezetemben. 
Egyedül Istent illeti a dicsőség! Ma is sokkal többet képes elvégezni benned, rajtad keresztül, mint amit kérsz vagy elgondolsz. Az imádságaink olyan erőtlenek és korlátoltak. Ha átadod életed Istennek, a Szentlelke által erőt tud adni neked olyan dolgokra, amiket sosem gondoltál volna. 
Csak hűséggel és bizalommal tedd Isten kezébe életed és Ő olyan módon tudja megáldani, használni életedet, képességeidet, amire sosem gondoltál volna. 
Olyan sok kérdés van bennünk. Tényleg el fog készíteni Isten és tökéletességben maga elé fog állítani minket a megfelelő időben? Igen. És ez nem rajtunk múlik, hanem Rajta. Krisztus önmagát adta, hogy Rajta keresztül tökéletesek lehessünk. Krisztus által valósággá válik mindaz, ami emberi erővel, törekvéssel lehetetlen lenne. Áldd az Istent! Emlékezz arra, hogy életed során mennyi jót tett veled és továbbra is fogd az Ő áldott, érted átszegzett kezeit. 


IMA: Istenem, minden nehézség, próba hadd tereljen engem Krisztus szerető karjaiba. Jövök hozzád. Leteszem kezedbe életem. Krisztus nevében támogass. Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...