2022. augusztus 14., vasárnap

A közbenjáró imádság

A reménységben örvendezők; a háborúságban tűrők; a könyörgésben állhatatosak;
Rómaiakhoz írt levél 12. fejezet 12. vers


Egy fiatal férj rosszul lett és a felesége máris autóba ültette, majd a kórházhoz hajtott vele. Ez a férfi nem igazán szeretett orvoshoz fordulni, így a sürgősségin is rögtön mentegetőzni kezdett, hogy biztosan nem komoly a problémája, csak egy múló rosszullét, de már vizsgálták is. 
Miután minden vizsgálatot lefuttattak, az orvosa elmondta neki, hogy bizony gond van a szívével és ezt komolyan kell vennie. 
Ezután vitték is a műtőbe és helyrehozták a szívkoszorú ér körüli problémákat. Elmondása szerint, a tudat, hogy sokan imádkoznak érte, rendkívüli békességgel töltötte el. 
Ez pedig segített neki abban, hogy a nehézségeiben tűrni tudjon. Nem tudhatod, hogy mi lett volna a műtét kimenetele, ha ezért a férfiért nem imádkoznak, de azt tudhatod a fenti történetből, hogy az imádságnak csodálatos hatása van a lelkedre. 
Ha reményteli a helyzeted, akkor örülj. Ha éppen nehéz időszakon mész keresztül, akkor kérj meg másokat, hogy imádkozzanak érted. De ne felejts el kitartóan könyörögve imádkozni másokért minden élethelyzetben.

IMA: Istenem, köszönöm neked azokat az embereket, akik imádkoztak, imádkoznak értem. Sokszor nem is tudom felfogni, hogy milyen sokat jelent ez. Szeretnék én is közbenjárni másokért imában. Krisztus nevében támogass ebben, Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...