2022. augusztus 13., szombat

A szenvedés jutalma

Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült.                      Zsidokhoz írt levél 12. fejezet 1-2. vers



Mit tehetsz, hogy az élet nehézségei, terhei ellenére megőrizd az örömödet? Nézz Jézus Krisztusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére.
Mit tett Ő? Az előtte álló jutalomra tekintett és ezért volt képes elviselni a keresztet és az azzal járó gyalázatot, szenvedést.
Az Ő jutalma az lett, hogy az Atya jobbjára ült. Mi a te jutalmad, ha Isten gyermeke vagy? Talán kapásból a Mennyország jut eszedbe. Ez is igaz, de már itt a földi létben is van jutalom. Jézus Krisztussal való bensőséges kapcsolat, közösség. Teljesen mindegy hány éves vagy, milyen körülmények között élsz, az előtted álló öröm neve: Jézus. Hát nem öröm, hogy időt tölthetsz valakivel, aki megért, mert sokkal nagyobb szenvedéseken ment keresztül, mint te és végig kitartott. Ő az, aki át tud vezetni téged a földi élet nehézségein, és Ő az, aki be tud vezetni téged az örökkévalóságba, az Atya örökségébe.
Vajon szánsz-e időt a Krisztussal való közösségre?


IMA: Istenem, Te vagy vigasztalásom ezen a földön és Te vagy vigasztalásom az eljövendőben is. Szükségem van Rád. Krisztus nevében segíts Rád nézni. Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...