2022. augusztus 23., kedd

Isten nem ítéli el gyermekeit

Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak, mivel az élet Lelkének törvénye megszabadított téged Krisztus Jézusban a bűn és a halál törvényétől. Rómaiakhoz írt levél 8. fejezet 1-2. vers



Isten gyűlöli a bűnt, az ember pedig már születésétől fogva a bűnt hordozza a természetében. A gyermekben már egészen kicsiny korában megmutatkozik a lázadásra való hajlam. Mit tegyek egy szent Isten azzal az emberrel, aki szereti a lázadást, a bűnt?
Elítéli. Mivel Isten maximálisan gyűlöli a bűnt, ezért a maximális büntetést szabta ki: az örök halált.
Amikor egy ember rájön arra, hogy ellentétben áll a Mindenható Istennel és méltó az ítéletre, és megvallva bűneit kéri az Isten kegyelmét, Jézus Krisztus kereszthalála miatt, Isten kegyelemben részesíti a hozzá folyamodó bűnöst.
Ezután, a bűneit megtagadó, Krisztus által megtisztult embert, Isten az Ő gyermekévé fogadja.
Ennek a folyamatnak egyik áldott következménye, hogy többé nem állsz Isten ítélete alatt. Ha Isten gyermekévé lettél, Isten segíts és támogat téged a fejlődésedben.
Istennek az a célja, hogy Krisztushoz hasonló jellemet formáljon ki benned. Voltál már úgy, hogy valami rosszat tettél, és tudtad, hogy Isten megbocsátott, de te nem tudtál, nem akartál megbocsátani magadnak?
Ha megbotlasz, vagy elesel, Isten nem mond le rólad, hanem szeretettel felsegít. Ha Isten gyermeke vagy, adj hálát ma azért, hogy nem ítél el téged.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy Krisztus magára vette az én ítéletemet, hogy én szabad lehessek tőle. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...