2022. szeptember 16., péntek

Gondolataid minősége 2. rész

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!                                               Filippibeliekhez ír levél 4. fejezet 8. vers



Ha szeretnéd, hogy életedben számodra kellemes változások történjenek, gondolkodj olyan dolgokon:
1. Amelyek tiszták és egészségesek

Rengeteg tisztátalanság, beteges gondolkodás és kétes erkölcstelenség van körülöttünk. Meg kell töltened elmédet olyan dolgokkal, amelyek Isten szemében helyesek.
Ez nem mindig egyszerű feladat, hiszen azt feltételezi, hogy gondosan megválogatod azokat a műsorokat, filmeket amelyeket megnézel, számítógépes játékokat, amelyeket játszol és könyveket, magazinokat amelyeket olvasol.

2. Amelyek szeretetreméltók és jóhírűek

Értékeld mások apró cselekedeteit, adj hálát a természet szépségéért, szánj rá egy percet, hogy megcsodáld a természet szépségeit. Ne emészd magad olyan dolgokon, amelyek javulása nem a te kezedben van, inkább tedd le ezeket a gondokat imádságban Isten elé. 

3. Amelyek nemesek és dicséretesek

Figyelj a nemes és dicséretes emberekre és dolgokra egyaránt. Az Isten beszédéhez igazodó nemes jellem fontosabb bármi másnál az Isten szemében. Isten gyermekei az Isten nagykövetei ezért fontos, hogy nemes és dicséretes dolgokra figyelve, a Szentlélek által formálódj jellemben. 
Olyanná válsz, amilyen gondolatoknak többnyire helyet adsz. 
Ha állandóan a negatív dolgokra koncentrálsz, akkor panaszkodóvá, zsörtölődővé és kritikussá válsz, sajnálni fogok önmagad és akár depresszióssá is válhatsz. 
Gondolj azokra a dolgokra, amikről a fenti igeversben olvastál. Naponta vedd be Isten szavának gyógyszerét, hogy megtörd a negativitás ördögi körét. 

IMA: Istenem, tisztítsd meg szívemet és gondolataimat, hogy olyan jellemet formálhass bennem, amilyet elterveztél. Krisztus nevében, Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...