2022. szeptember 15., csütörtök

Akit Jézus megkedvelt

Jézus miután rátekintett, megkedvelte, és ezt mondta neki: "Egy valami hiányzik még belőled: menj, add el, amid van, és oszd szét a szegények között, akkor kincsed lesz a mennyben; azután jöjj, és kövess engem." Márk evangéliuma 10. fejezet 21. vers



Fiatalon hajlamos azt hinni az ember, hogy örökké élni fog ezen a földön. A fenti példázatban egy olyan fiatalember ment Jézus Krisztushoz, aki a sikerei, gazdagsága és fiatalsága ellenére tisztában volt azzal, hogy a földi élete törékeny és mulandó. A vágya és az érdeklődésének a tárgya is az örök élet volt.
Napjainkban rengeteg fiatal szeretné tudni a pontos lépéseket ahhoz, hogy rövid idő alatt sok pénzre, hírnévre és olyan életre tegyen szert, amire mindig is vágyott.
Ha ezt sikerülne valakinek elérni lehetséges, hogy arra törekedne, hogy minél tovább éljen és élvezhesse, amit megszerzett.
Nagyobb dolog az, ha úgy tudsz tekinteni Krisztusra, mint aki a földi életed után tud neked az örökkévalóságban jólétet és el nem múló életet adni.
A gazdag fiatalembert az érdekelte, hogy mit kellene tennie az örök élet megnyeréséért? Jézus az Istentől kapott parancsolatokra hívta fel a fiatalember figyelmét. ( 2 Mózes 20:1-17)
A fiatalember úgy gondolta, hogy élete megüti a mércét, de Krisztus rámutatott egyvalamire, ami hiányzott az életéből és ennek nagyon is köze volt a törvény megszegéséhez.
Sikeres vállalkozóként a fiatalember azonnal a teendőkre figyelt. Elmulasztotta észrevenni, hogy Krisztus rátekintett és megkedvelte őt.
Miközben azon fáradozol, hogy a teendőid listáján végig menj annak érdekében, hogy megszerezd magadnak, amire vágysz rövid és hosszú távon, figyelmen kívül hagyhatod az Isten neked címzett szeretetét és jóindulatát.
Krisztus nagyon jól tudta, hogy a fiatalember nem fogja eladni a vagyonát, mert anyagi javainak és az ezzel kapcsolatos teendők fogságában élt. Állította, hogy engedelmeskedik Istennek, a valóságban csak önmaga érdekeit tartotta szem előtt. Szíve mélyén gazdagságra, hatalomra és tekintélyre vágyott és arra, hogy ezeket örökké birtokolhassa és élvezhesse.
Éppen ezek miatt nem vette észre, hogy a világ legnagyobb lehetőségét utasítja el: a Krisztus követését. Valódi szabadságot csak Krisztus szeretetének az elfogadása által élhetsz meg te is. Elfogadod ezt a szeretetet?



IMA: Bocsáss meg Istenem, hogy annyira elfoglalt vagyok a saját teendőimmel, dolgaimmal, hogy sokszor nem veszem észre az irántam és mások iránt tanúsított szeretetedet, jóindulatodat. Segíts nekem, hogy a Te szeretetedet tudjam megosztani környezetemmel. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...