2022. szeptember 14., szerda

Kinek mondod Jézust?

Jézus tovább kérdezte őket: "Hát ti kinek mondotok engem?" Péter így válaszolt neki: "Te vagy a Krisztus." Márk evangéliuma 8. fejezet 29. vers



Jézus Krisztus nem azért kérdezte a tanítványaitól, hogy kinek mondják Őt, mert éppen arra vágyott, hogy megdicsérjék és elismerjék Őt. Akarta látni, hogy az Ő legközelebb álló követőinek helyes ismerete van-e Vele kapcsolatban?
Ma is fontos feltenned magadnak a kérdést, hogy kicsoda neked személyesen Jézus? Ha Messiásnál kevesebbet látsz benne, akkor a végén keserűen csalódni fogsz.
Krisztus ma is szeretne megszólítani téged személyesen. Ehhez ma is félre kell vonulnod a tömegtől, időt kell szánnod arra, hogy Krisztussal való személyes kapcsolatodat ápold. A legédesebb kapcsolat Jézussal az, amikor személyes kapcsolatban vagy Vele. Hallod, tudod, hogy hozzád is szól, téged is kérdez, a te válaszodra is kíváncsi.
Ha engedsz ennek a személyes felhívásnak, könnyen lehet, hogy minden eddigi elképzelésedet Jézussal kapcsolatosan el kell felejtened ahhoz, hogy azonosulhass Vele és küldetésével.
„ Te vagy a Krisztus.” Péter ezt nem azért mondta, mert ez annyira szépen, vallásosan hangzott.
Őszintén elismerte, hogy neki és nekünk mindannyiunknak szükségünk van Szabadítóra. ( Krisztus jelentése Szabadító).
Péter arra is rámutatott, hogy Jézust nem büszke magabiztosság által, hanem alázatos engedelmesség által lehet megismerni.
Kicsoda Jézus? Hogyan fogod erre megtalálni a személyes válaszod? Látod Jézusban azt a Szabadítót, akire mindenek előtt szükséged van, esetleg csak messziről csodálod Őt úgy, hogy soha igazán nem ismerted meg Őt személyesen?
Milyen volt az a Jézus, akit eddig kerestél? Ideje megállnod, hogy igazán bensőséges kapcsolatba kerülhess Vele.

IMA: Istenem, segíts, hogy minden téves elképzelést, gondolatot fel tudjak ismerni és el tudjak hagyni Jézus Krisztus személyével kapcsolatosan. Segíts megismerni Krisztust olyannak, amilyen Ő valójában és neve által megnyerni az örök élet bizonyosságát. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...