2022. szeptember 13., kedd

Gondolataid minősége

Továbbá, Atyámfiai, a mik csak igazak, a mik csak tisztességesek, a mik csak igazságosak, a mik csak tiszták, a mik csak kedvesek, a mik csak jó hírűek; ha van valami erény és ha van valami dicséret, ezekről gondolkodjatok.
Filippibeliekhez írt levél 4. fejezet 8. vers



A gondolataid nagyon fontos részét képezik életednek. Úgy tekints az elmédre, mint egy kertre, a gondolataidra pedig úgy, mint vetőmagokra.

Milyen gondolatokat érdemes vetned elméd kertjébe?

Először is igaz gondolatokat.

Ne játssz el olyan gondolatokkal, amelyek nem igazak. Gyakran elképzelheted, hogy milyen eshetőségek lehetnek a jövődben, de ezek nem a valóság. Csak a te képzeleted szüleményei. Az igazság az, hogy sem te, sem én nem tudod mit hoz a jövő.

Isten és az Ő beszéde a tiszta igazság. Erre összpontosíts. Ne foglalkozz arról, hogy mások milyen rosszat gondolnak rólad, arról, hogy ki is vagy valójában. Arról gondolkodj, hogy mit mond rólad Isten és mit jelentett ki Isten beszéde az Istenről.

Másodszor, kedves és jó hírű, tiszteletreméltó gondolatokat. Ha valami gyalázatot hoz Isten nevére vagy másokra ilyen hatással van, ne foglalkozz velük. Figyelj hát oda, hogy olyan gondolatoknak adj helyet, amelyekkel tiszteled Istent és embertársaidat, akik szintén Isten teremtményei.

Harmadszor, helyes, Isten szavával összhangban álló gondolatokat.

Sok olyan dolog van, amit a társadalmunk helyesnek vagy dicséretesnek tart, de nincs összhangban Isten szavával és éppen ezért Istennek nem tetsző dolog. Ne emészd magad azon, hogy megfelelj a világi értékrendnek, inkább arra figyelj, hogy Isten szerint helyes és igaz dolgokra gondolj.

IMA: Istenem, segíts jó magokat vetni elmém kertjébe, hogy azok növekedve, kibontakozva a Te dicsőségedre és mások javára lehessenek. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...