2022. szeptember 12., hétfő

Jóság és kegyelem

Bizonyára jóságod és kegyelmed követnek engem életem minden napján, s az Úr házában lakozom hosszú ideig. 23. zsoltár 6. vers



Aki nem tartozik Isten családjába, nem az Isten gyermeke, az sokszor ennek az ellenkezőjét érzi. Úgy érzi, hogy állandóan szerencsétlenség és csapás kíséri. Ez bizonyos értelemben igaz is.
Aki az Isten gyermeke, azt az Isten jósága, kegyelme és el nem múló szeretete kíséri egy életen át. Igaz, hogy egy örökkévalóságon át az Isten jelenlétét élvezheted majd, de ma is az Isten jelenlétében, az Ő Szavában meggyökerezve élheted életedet.
Az Isten jósága a Szentlélek által Isten gyermekeiben lakik. Nem kell keresned többé az Isten jóságát és kegyelmét, mert azok benned laknak.
Ezek kísérnek egész életedben. Az Isten jósága és kegyelme minden reggel újjá lesz életed felett.
Ha megmaradsz az Isten jelenlétében, akkor Ő gondoskodik rólad, vezet és áld téged. Ez csak akkor működik, ha hagyod.
Ez az eredménye annak, ha kapcsolatban maradsz Istennel. Így tudod majd egész életeddel dicsőíteni Istent.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy Jézus Krisztus által számomra is van kegyelem. Segíts megragadni és járni a Te jóságodban, kegyelmedben, jelenlétedben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...