2022. október 26., szerda

Amikor Jézussal jársz...

Miközben beszélgettek, és vitatkoztak egymással, maga Jézus is melléjük szegődött, és együtt ment velük. Lukács evangéliuma 24. fejezet 15. vers




Vajon mennyi ideig figyelte Krisztus a két tanítványt, mielőtt melléjük szegődött? Hallhatta amint vitatkoztak egymással és halálával kapcsolatos csalódásukról beszéltek?
Így van ez veled is. Amikor a csalódásaidra gondolsz, és azok kerülnek figyelmed középpontjába, annyi mindent nem veszel észre abból, ami körülötted zajlik.
Nem veszel észre lehetőségeket, nem veszel észre más embereket és nem veszed észre magát Krisztust sem.
Talán veled is megtörtént már, hogy csak gondoltad ismered Krisztust és éppen emiatt csalódtál. Nem Krisztusban, hanem az elrugaszkodott elképzeléseidben.
Ilyenkor ott a lehetőség, hogy megismerd Jézus Krisztust olyannak, amilyen Ő valójában.
Amint megismered Őt és az Ő tervét életedre nézve, meg fogod érteni, hogy miért mondták az emmausi tanítványok: „Nem hevült-e a szívünk, amikor beszélt hozzánk az úton, amikor feltárta előttünk az Írásokat?"
Úgy érzed nehéz neked, mert egyedül kell járnod az életed útját? Esetleg csalódtál, mert nem váltak valóra bizonyos terveid, álmaid?
Isten tud arról, hogy mi zajlik benned és kész melléd szegődni, ha nyitott vagy az életről szóló igazságot befogadni.
Hiszel Krisztusnak?


IMA: Istenem, Te minden életkörülményben tudsz rólam. Szeretném, hogy a Te jelenlétedben járjak, éljek. Köszönöm, hogy sosem mondasz le a Tieidről. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...