2022. október 31., hétfő

Isten kereső szeretete

És ha megtalálta, összehívja barátnőit és szomszédasszonyait, és így szól: Örüljetek velem, mert megtaláltam a drachmát, amelyet elvesztettem. Lukács evangéliuma 15. fejezet 9. vers



A fenti példázatban nincs megemlítve, hogy az asszony mennyi ideig kereste az elveszett drachmáját. (kb. 4,3 grammos arany vagy ezüst ókori görög pénzérme).
Néhány óráig, néhány hétig vagy akár néhány hónapig? Talán nem is az számít, hogy mennyi ideig kereste, hanem az, hogy mennyire fontos volt az asszony számára ez az elveszített pénzérme.
Talán egy fontos gyűjtemény része volt, vagy egy örökség különleges darabja. Amint az asszony megpillantotta ezt a számára értékes és különleges érmét, azonnal felcsillanhatott a szeme és megkönnyebbülhetett.
Annyira örült, hogy másokat is meghívott, hogy osztozzanak az ö örömében. A mennyei Atyának minden erőfeszítést megért, hogy egyetlen elveszett embert megtaláljon és újra teljes élettel ajándékozza meg.
Amikor egy bűnös megtér, akkor öröm van a Mennyben is ennek a megtérő bűnösnek hazatalálása miatt. Az Atya a Menny angyalaival örvendezik egyetlen ember megtérésén is.
Nem azért keres és hív minket, mert mi annyira értékesek vagy különlegesek lennénk. A bűn annyira megrontotta természetünket, hogy minden érték kiveszett az emberből.
Ennek ellenére az Isten teremtményei vagyunk, és Ő szeretettel keres. Azt akarja, hogy minden elveszett ember hazataláljon.
Neked viszont szabad akaratot adott. Csak akkor vesz téged szent kezébe és helyez a téged megillető helyre, ha te is úgy döntesz, hogy Krisztusban vetett hited által elfogadod az Atya kegyelmét.


IMA: Istenünk, Te addig kerestél minket, amíg meg nem találtál. Az evangélium ma is szól és az a vágyad, hogy elfogadjuk a Te kereső szeretetedet. Segíts ezt minden olvasónak megragadni. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legjobb rész

Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre....