2022. október 11., kedd

Nem adjuk fel!

Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók. 
 Korinthusiakhoz írt második levél 4. fejezet 16-18. vers




Tegnap néztem ahogyan hullanak a fákról a levelek, ahogyan sárgulnak, barnulnak, vörösödnek, az őszi hideg miatt, de mégsem szomorkodtam. Tudtam, hogy a természetben látható őszi elmúlás csak ideiglenes, mert eljön a tavasz és minden fa "új" életre rügyezik, virágzik ki.
Így van ez Isten gyermekeinek életében is. Isten azt mondja, hogy Isten gyermekeként minden szomorúságod, nyomorúságod, szenvedésed, gyengülésed ideiglenes.
Ezek a dolgok ma olyan nehéznek tűnhetnek neked, de ahhoz viszonyítva, amilyen dicsőség vár rád majd az örökkévalóság határát átlépve, ezek a nehézségek pillanatnyiak.
Hadd bátorítson Isten szava azzal is, hogy minden egyes nehézségnek, szenvedésnek, amit Isten megenged életedben, örökkévalóság szempontjából értelme van.
Az esendő emberi természetedből fakadó minden fájdalmad, minden szenvedés, amit a Krisztus iránti engedelmesség útján kell elviselned, örök dicsőséget szerez neked.
Teljesen lényegtelen, hogy daganatos betegség miatt szenvedsz, esetleg mások szeretetlensége miatt, ezek a dolgok a te javadra dolgoznak.
Nem tudod ma, hogy miként válhat hasznodra mindaz a nehézség, amin keresztül mész. Ne a láthatókra nézz, hanem a láthatatlanokra. Ne az ideiglenes dolgokra, hanem az örök érvényűekre.
Amikor a szülőd meghal, amikor a gyermeked meghal, amikor fiatalon daganatos betegséget diagnosztizál az orvos, ne csüggedj el.
Ezek minden mértéket meghaladó, örök dicsőséget fognak szerezni neked. Ne csüggedj el, ne add fel akkor, amikor egy nagyon nehéz természetű, esetleg önző házastárs miatt kell tűrj, szenvedj. Ez a szenvedés nem értelmetlen és nem tart örökké. Gondolkodj minden egyes napon ezeken az igazságokon. Bátorítsd magad ezekkel minden egyes reggelen.

IMA: Istenem, köszönöm, hogy gyermekedként új emberré tettél és azt is köszönöm, hogy tudsz minden egyes nehézségemről és bátorítasz, hogy ne adjam fel a Te szavadra figyelést. Tölts meg engem mennyei békességgel, örömmel. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...