2022. november 3., csütörtök

A Szabadító mindig elérhető

Amikor Jézus meglátta őt, előszólította, és ezt mondta neki: "Asszony, megszabadultál betegségedből. És rátette a kezét, mire ő nyomban felegyenesedett, és dicsőítette az Istent.                                               Lukács evangéliuma 13. fejezet 12-13. versek



Egy asszonnyal találkozott Jézus Krisztus szombatnapon, akit az ördög 18 évvel azelőtt megkötözött egy iszonyatos betegséggel.
Annyira meggörnyedt, hogy nem volt képes felegyenesedni. Nem láthatta a szerettei arcát, nem láthatta a körülötte levő világot, nem tudta felemelni tekintetét az ég felé. Csak lefele nézhetett.
Jézus Krisztus megszánta Ábrahámnak ezt a megnyomorított leányát. A farizeusok Krisztus iránt táplált irigysége és gyűlölete erősebb volt, mint bármilyen szánalom a beteg asszony iránt. Képmutató módon azt a látszatot keltették, hogy ők sem jót, sem rosszat nem tesznek szombat napon. Krisztus rámutatott arcátlan hazugságukra: „Az Úr így válaszolt neki: "Képmutatók, vajon szombaton nem oldja-e el mindegyikőtök a maga ökrét vagy szamarát a jászoltól, és nem vezeti-e ki itatni? Hát Ábrahámnak ezt a leányát, akit tizennyolc éve megkötözött a Sátán, nem kellett-e feloldani ebből a kötelékből szombaton?"
Krisztus egyértelművé tette, hogy szombatnapon is szabad jót tenni. A farizeusok nem értettek egyet ezzel, de nem az volt a lényeg, hogy ők mit gondolnak, hanem mit gondol az Isten erről a kérdésről?
Milyen jó, hogy Krisztus szánalommal viszonyult ehhez a szegény asszonyhoz. Gyengéd hangon így szólt az asszonyhoz: „Asszony, megszabadultál betegségedből.”
Rátette kezét az asszony eltorzult testére és az Istennek gyógyító ereje átjárta és helyreállította az asszonyt.
Megtelt a szíve ujjongással, a szája dicsérettel. Milyen csodálatos dolog, hogy a mi Istenünk sosem vesz ki szabadnapot. Ma is, szombaton is, vasárnap is, életed minden pillanatában elérhető. Érted, hogy micsoda kiváltság ez?

IMA: Drága Istenem, Te vagy a szombatnak az Ura. Segíts megértenem, hogy Te mindig elérhető vagy a Hozzád kiáltó gyermekeid számára. Hallgasd meg kiáltásomat a mai napon is. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legjobb rész

Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre....