2022. november 4., péntek

Bízz az Úrban!

De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el. Ézsaiás könyve 40. fejezet 31. vers



Isten általában megszokottnak tűnő élethelyzeteken keresztül tanít minket. Ahogyan egy anyuka keze erősödik, miközben egyik karjában a gyermekével végzi a napi teendőit, úgy edződünk meg mi is különböző élethelyzetekben.
Sokszor, túl sokszor könyörgünk azért, hogy Isten könnyítsen élethelyzetünkön, körülményeinken. Ő azonban nem teszi. Miért nem? Mert szeretne minden nap felkészíteni bennünket arra, hogy egy még nagyobb akadályon keresztülvihessen amikor eljön a megfelelő idő.
Isten szeretne nagyobb vállakat adni neked, hogy elhordozhasd a nagyobb terheket. Nagyobb erőt, hogy a nagyobb akadályokkal megbirkózz.
Elfáradhatnak azok is akik az Úrban bíznak?
Természetesen. De erejük megújul...
Ha azon az úton jársz, amin Isten szeretne vezetni, mindig megújul az erőd. Ameddig a saját erőnkből küzdünk érezzük úgy, hogy az akadályok túl nagyok, de ha teret adunk Istennek akkor repülünk, futunk, járunk az Isten által kijelölt úton és a legvégén majd átszakítjuk a célszalagot.
És ki fog várni ránk a célszalagon túl?
Az, aki egész életünkön át hordozott. Az, aki a vérét adta, hogy végigfuthassuk az Ő erejével, az előttünk levő pályát. Az, Aki kifizette az árát a győzelmünknek. Vele fogunk uralkodni örökké. Tehát ne add fel kedves olvasóm! Bármilyen szakaszban is vagy éppen. Ha úgy érzed, hogy kicsit túlhajszoltad magad, tarts pihenőt, táplálkozz Isten beszédével és új erőre kapva menj tovább az Isten által kijelölt úton. A halál már legyőzött ellenség. Isten kegyelméből bízom benne, hogy a célvonalnál találkozunk. Nemcsak egymással, hanem Vele is.
Tencut Zoltán

IMA: Atyám, köszönöm neked, hogy megváltottál Krisztus által. Köszönöm, hogy hordoztál amikor halott voltam a bűneim és lázadásom miatt a számodra. Köszönöm, hogy megszólítottál, és, hogy nap, mint nap az előttem levő próbákkal készítesz arra, hogy a mennyei célba érjek és elvegyem a koronám. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legjobb rész

Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre....