2022. november 8., kedd

Kincs a cserépedényben

Ez a kincsünk pedig cserépedényekben van, hogy ezt a rendkívüli erőt Istennek tulajdonítsuk, és ne magunknak:  Korinthusiakhoz írt második levél 4. fejezet 7. vers



Egy zenész vendéget fogadott egy napon és a vendége kezébe nyomott egy nagyon értékes gitárt. A gitár 4 és fél millió forint értékű volt. A gitár első látásra hullámos volt és a szélein is meglátszottak az idő nyomai. Ez a vendég mégis remegő kézzel kezdett el játszani a gitár húrjain, mert tudta, hogy milyen különleges és értékes annak ellenére, hogy hullámos volt és az idő is bizonyos nyomokat hagyott rajta.
Ilyenek vagyunk Isten kezében. Megviseltek, repedezettek, de értékesek. Megmunkálatlan, repedezett cserépedényekhez hasonlít életünk. A csodálatos mégis az, hogy a tökéletlenségünk ellenére, Isten, ha kezébe vesz minket, csodálatos dolgokat tud végezni velünk és általunk.
Isten számára minden olyan bűnös, aki megragadta a bűnbocsánatot a Krisztusban vetett hit által, hasznos és értékes. Jó dolog teljes szívünkből törekedni a szent életre, keresni Isten országát és igazságát. Isten azonban nem azért hívott el minket a megszentelődésre, mert annyira szentek és igazak voltunk. Isten a kezébe vett minket, és megtöltötte szívünket, életünket a szeretet Lelkével.
Attól, mert töredezett az életünk cserépedénye, Isten kezében értékesek vagyunk és tökéletesen hasznosak arra, hogy az Isten erejét sugározzuk mások felé.

IMA: Istenem, tégy hasznossá engem a Te kezedben. Szeretnék örökkévaló dolgok után vágyakozni, szeretném a Te dicsőségedet visszatükrözni életmódommal. Tudom, hogy ez a Te erőd által lehetséges és nem az enyém által. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...