2022. november 6., vasárnap

Ne aggódj az életedért!

Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok, mert több az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál.                                               Lukács evangéliuma 12. fejezet 22-23. vers



Mindig találhatsz okot az aggodalmaskodásra. Mióta kitört ez a világjárvány, amit még mindig nem sikerült legyűrni a világnak, még több okot találhatsz az aggodalmaskodásra.
Ha van jó munkád, aggódhatsz, hogy lesz-e holnap is? Ha nincs munkád, aggódhatsz, hogy vajon találni fogsz-e holnap munkahelyet?
Ha van házad, vajon tudod-e holnap is fizetni a számláidat, hiteledet? Ha nincs házad, vajon utcára kerülsz-e ha nem tudod fizetni az albérletedet?
Egekben az üzemanyag árak, és ha le is teszed az autód, az élelmiszerek, ruhák, és tömegközlekedés ára csak növekednek.
Ha van megtakarításod, vajon az infláció mennyire fog ártani neki? Ha nincs megtakarításod, akkor hogyan fogsz boldogulni, ha váratlan költségek adódnak?
Hova fordulhatsz egy bátorító szóért? Csakis Krisztushoz, aki jól ismeri a jövőt és az életednek minden apró részletét.
Az Ő tanítványai is olyan dolgok miatt aggódtak, amelyek miatt te is: Mit fognak enni holnap, mit fognak magukra ölteni, ha tönkremegy a ruhájuk, lábbelijük?
Az aggodalmaskodás csak arra jó, hogy elvonja a figyelmed az Istentől, Aki be tudja tölteni a szükségeidet a megfelelő időben.
El tudod hinni, hogy az ég és föld Ura ma is gondot fog viselni rád? Meg akarsz tanulni olyan életet élni, amelynek az alapja nem az anyagi javaid?
Igyekezz ma is úgy élni, hogy Krisztus legyen életed legnagyobb kincse és Ő gondot fog viselni rólad. Jobban ismeri szükségleteidet, mint te magad.



IMA: Istenem, a Te tökéletes akaratod és terved szerint hiszem, hogy rólam is gondot fogsz viselni. Segíts nekem, hogy aggodalmaskodás helyett keressem először a Te országodat és igazságodat. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...