2022. december 7., szerda

Isten mindent kézben tart

A nép, amely sötétségben jár, nagy világosságot lát. A halál árnyékának földjén lakókra világosság ragyog. Ézsaiás könyve 9. fejezet 2. vers




Isten a kezdetben adta az egyetlen szabályt a teremtett világhoz: „Élvezzétek a teremtett világot, de ne szegjétek meg az egyetlen szabályt! Ha megszegitek, meg fogtok halni.”
Ősapánk és ősanyánk megszegte az Isten parancsát és ezzel halálra kárhoztatták magukat és minden leszármazottjukat. Itt tragikus vége lehetett volna az emberiségnek és az Isten igazságos maradt volna.
Ő azonban utánanyúlt az elveszett emberiségnek. Elküldte a Fiát a világunkba, hogy megtestesüljön, mert enélkül nem lett volna értelme, öröme és reménysége a földi életnek. Krisztus nélkül sosem szabadulhatnál meg az Isten igazságos haragjától.
Isten viszont szeretett és szeret téged, éppen ezért megingathatatlan tervvel állt elő az emberiség megmentésére. Ezt már nem az ő Igazsága, hanem az Ő mentő szeretete és kegyelme munkálta.
Amit pedig Ő eltervezett, azt meg is valósította. Nem volt az a fáraó, király, hatalom vagy körülmény, ami az Isten tervének útjában állhatott volna.
Isten nemcsak a megingathatatlan tervek, de a korlátlan erőforrás és hatalom Istene is. Az Isten országának minden serege várta a Krisztus parancsát, de Ő hátrahagyta ezt, hogy megmentsen engem és téged.
Tudom, hogy, a világnak gazdasági helyzete bizonytalanabb, mint valaha, de azt is tudom, hogy az én Istenem tervei megingathatatlanok és erőforrásai kifogyhatatlanok.
Döntsd hát el, hogy kinek hiszel, kire hallgatsz? Vigyázz, mert ez a döntés sorsdöntő lesz a számodra.


IMA: Istenem, Te kezedben tartod a világot, kezedben tartod a tieidet és ma is véghez viszed tervedet a világban és a Te gyermekeid életében is. Hatalmad van arra, hogy gondot viselj rólunk. Segíts ígéreteidre támaszkodnunk és nem a rossz hírekre. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...