2022. december 10., szombat

Válás helyett megújulás

Férje, József igaz ember volt, és nem akarta őt megszégyeníteni, ezért elhatározta, hogy titokban bocsátja el. Amikor azonban ezt végig gondolta magában, íme, az Úr angyala megjelent neki álmában, és ezt mondta: "József, Dávid fia, ne félj magadhoz venni feleségedet, Máriát, mert ami benne fogant, az a Szentlélektől van. Fiút fog szülni, akit nevezz el Jézusnak, mert ő szabadítja meg népét bűneiből." Máté evangéliuma 1. fejezet 19-21. versek

József és Mária korában, ha egy pár összeházasodott, de a nászéjszakán kiderült, hogy a feleség szexuális értelemben nem érintetlen, a férj érvényteleníthette a házasságot.
Mária és József esetében már a jegyesség időszakában észrevehető volt, hogy Mária gyermeket vár. József törvény szerint akart tehát eljárni, de nem akarta Máriát megszégyeníteni.
Isten azonban közbeszólt. Talán te is éppen azon gondolkodsz ebben az adventi időszakban, hogy el kellene válnod. Az is lehet, hogy a házastársad készül válni és számodra félelmetes dolog, ha arra gondolsz, hogy a családod szét fog hullani.
Amikor egy család összegyűl Karácsonykor úgy, hogy voltaképp a családi kapcsolatok romokban hevernek, általában csak romlik a helyzet.
Éppen ezért fél sok ember a Karácsonytól. Lehet, hogy a szomszédod, a munkatársad vagy barátod, ismerősöd gondolkodik éppen váláson.
Isten bele akar szólni életedbe: „Ne félj elköteleződni a házasságod, családod mellett. Isten neked is adhat egy olyan cselekvési tervet, amely lehet, hogy neked új és idegennek tűnik, de megmentheti a családodat.
Józsefnek bizonyára nem volt könnyű, de engedelmeskedni akart Istennek és feleségül vette Máriát. Innentől pedig Mária áldása és elhívása József áldása és elhívása is lett.
Miközben Mária méhében formálódott a gyermek, József azon fáradozott, hogy megfelelő helyet készítsen a gyermeknek.
Jézus Krisztus nem gazdag családba, de egy olyan egységes családba született, amely az Isten gondviselése és vezetése alatt állt.

IMA: Istenem, Te meg tudod újítani a családokat és meg tudod szólítani azokat, akik jelenleg válni készülnek. Adj erőt és bátorságot nekik elköteleződni a házasságukért folytatott harcban és mutass nekik kiutat a válságból. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...