2023. január 20., péntek

A felülről való bölcsesség és az irgalom

A felülről való bölcsesség... irgalommal és jó gyümölcsökkel teljes...
Jakab levele 3. rész 17. vers



Az irgalom amely nem felülről jön nagyon szegényes. Szoktuk mondani, hogy aki nem saját hibáján kívül került bajba annak segítünk, ahhoz irgalmasak vagyunk, aki pedig saját hibája miatt került nehéz helyzetbe, hát arassa le amit vetett! Igazságos nem? A mi emberi meglátásunk szerint biztosan az.
A nagybetűs Igazság, az Élő és Örökkévaló Isten azonban nem ilyen irgalomról biztosított minket.
Saját hibánk miatt kerültünk bajba. Isten mégis azt nézte, hogy Ő tud segíteni, oda tudja adni egyszülött Fiát értünk és meg is tette.
Az Isten szerint, az irgalom sosem egy nemes érzés ami átjár minket, hanem cselekedet.
Tudunk segíteni valakin? Akkor miért nem tesszük? Ha tudnánk jót tenni valakivel és nem tesszük, akkor az bűn.
Attól senki nem lesz irgalmas, hogy a szíve kicsit facsarodik a szánalom miatt, hanem az lesz irgalmas akinek a kezei, lábai cselekvésre mozdulnak.
Krisztus mindig cselekedetben mutatta meg az irgalmasságát. Nézzük csak az evangéliumokban.
A jó gyümölcsök nem véletlenül jelentenek jó cselekedeteket.
Milyenek a felülről való bölcsesség jó gyümölcsei?
A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Csupa olyan cselekedetek, melyek a Lélek gyümölcséből fakadnak.


IMA: Istenünk, szükségünk van Rád. Kell a mennyei bölcsesség! Az örökkévaló, igaz irgalom és a Te akaratod szerint való "jó gyümölcsök", cselekedetek sokasága. Dicsőülj meg ilyen módon életünkben. Bocsáss meg minden rothadt cselekedetet és tisztíts meg minket minden emberi okoskodástól. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...