2023. január 17., kedd

A tiszta bölcsesség

A felülről való bölcsesség pedig először is tiszta...
Jakab levele 3. rész 17. vers



Nem véletlenül mondja az Isten Szentlelke, hogy a felülről való bölcsesség először is tiszta.
A későbbiekben meglátjuk, hogy a többi tulajdonságának is ez az alapja: a tisztaság.
Amikor Pál apostol beszél azokról, akik hamis tanítóként, ördög eszközeiként szivárogtak be a gyülekezetekbe, azt mondja, hogy ezekben nem Isten szerinti bölcsesség és tisztaság lakozott.
De ki az aki tiszta? Egyedül Krisztus. És azok, akik bűnbánattal jöttek Krisztushoz, a hittel, hogy az Ő vére által az Atya eltörli minden bűnüket.
Hiszen Krisztus által nemcsak bűnbocsánatot kaphatunk, hanem az újjászületés csodája által tiszta és szent gyermekei lehetünk Istennek.
Nem saját cselekedeteink miatt, hanem azért, mert Krisztus nekünk ajándékozta az Ő szentségét.
Ez pedig kizár minden elbizakodottságot életünkből.
Ez a szentség, tisztaság, amit Krisztus által kaptunk, a Szentlélek vezetése alatt, olyan bölcsességet szül, amelynek az alapja, a Krisztus által nyert tisztaságunk, szentségünk. Változzunk tehát el, elménknek megújulása által.
És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata.
Róma 12:2
Okoskodó, bölcselkedő lehet szinte bárki, olyan "bölcsességnek" a birtokosa is, amely testi és ördögi, de a tiszta bölcsesség csakis felülről jön.

IMA: Atyánk, Istenünk, szükségünk van Rád. Te vagy az aki szentté, igazzá tettél, teszel olyan embereket, akik Benned vetik bizalmukat. Kérünk Téged, add nekünk a Te Szentlelked bölcsességét, amelynek az alapja a tisztaság. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...