2023. január 12., csütörtök

Légy bátor és erős! Ez parancs!

Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz. Józsué könyve 1. rész 9. vers



Csodálatosan áldottak vagyunk, hiszen Istennek minden ígérete Igenné és Ámenné vált a számunkra abban a pillanatban, amikor a Szentlélek által Isten újjászült minket és gyermekeivé váltunk.
Örököseiként minden ígéretére "jogot" formálhatunk, építhetünk hit által.
Ez a kulcs. Ez a kezdete annak, hogy bátor emberré válj. Megbékülni az Istennel. Egyetérteni az Istennel. Minden bizalmadat, hitedet Krisztusba helyezni, a megváltásodat, rövid és hosszú távú jövődet illetően.
Ne gondold, hogy ha nem békültél ki Istennel, nem élted át az újjászületés csodáját, bármilyen ígérete Istennek érvényes rád.
Hiába használod Krisztus nevét, ha nincs rá jogalapod. Semmi sem fog történni. Hiába imádkozol, ha nem akarsz megbékülni az Istennel. Ha még mindig a bűn szolgája vagy és nem Isten gyermeke.
Tehát ha bátor akarsz lenni, az üdvözültek örökös bátorságát szeretnéd, akkor ragadd meg Krisztust.
Másodszor, ha Isten családjába kerültél, Isten gyermekévé lettél, ne gondold azt, hogy nem lesznek harcaid.
Ahogyan a választott népnek voltak harcai, számtalan hitpróbái, neked is építeni kell Isten ígéreteire, cselekedni, lépni, hitben, hit által.
(Mindenhol megerősítették az ott lakó tanítványokat, és bátorították őket, hogy maradjanak meg a hitben. Így beszéltek hozzájuk: „Sok szenvedésen kell keresztülmennünk, amíg eljutunk Isten királyságába.)
Még ezek a szenvedések is a javadra válnak, hiszen olyanok számodra, mint a csiszolópapír, melynek segítségével Isten egyre inkább hasonlóvá teszi jellemedet az Ő jelleméhez.
Harmadszor, a bátor embernek is vannak félelmei. Az Istenben bátor ember is kétségeskedhet, de nem esik kétségbe. Szembenéz a félelmeivel, mert tudja, hogy az aki a szívében él, nagyobb, mint a világ.
Erre hív tehát Isten ma. Békülj  meg Vele, légy gyermeke, örököse, állj meg a nehézségekben, és nézz szembe a félelmeiddel az Isten hatalmas szavának ereje által.
Így meg fogod tapasztalni amit Pál apostol is megtapasztalt. Amikor gyengének érzed magad, Isten akkor tud téged leginkább használni az Ő dicsőségére.


IMA: Istenünk, áldunk, imádunk, magasztalunk, dicsérünk, mert örökbe fogadsz ma is mindenkit, aki Krisztusba veti bizalmát.
Magasztalunk azért, mert minden harcunkban, szenvedésünkben velünk vagy, javunkat munkálod, és egy lépéssel közelebb segítesz minket a mennyei ígéret földjéhez.
Köszönjük, hogy minden félelmünkkel szemben győzelmet adsz ígéreteid által.
Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...