2023. január 13., péntek

Isten gondviselése

Alaktalan testemet már látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük. 139. Zsoltár 16. vers



Egy fiatalember szenvedett néhány éve halálos autó-balesetet úgy, hogy vétlen volt. A rendőrségi szóvivő többek között azt mondta, hogy: „rosszkor volt rossz helyen.”
Feltevődik a kérdés, hogy ez az újév azon múlik, hogy mikor milyen helyen vagyunk? Minden csak szerencsés vagy szerencsétlen véletlenek sorozata lenne?
Hála Istennek a mi életünk, sorsunk nem ilyen dolgokon múlik. Természetesen Isten nem bíztat minket arra, hogy legyünk gondatlanok vagy hanyagok.
Az életünket nem pusztán a szerencse vagy annak hiánya határozza meg. Nem csak arról szól az életünk, hogy milyen helyen vagyunk éppen.
A fenti igevers szerint Isten határozza meg életünk napjait. Krisztus a következőket mondja: „Nem úgy van, hogy két verebet adnak egy fillérért, de egy sem esik le közülük a földre Atyátok tudta nélkül? Nektek pedig még a hajatok szála is mind számon van tartva.
Ne féljetek tehát: ti sok verébnél értékesebbek vagytok. ( Máté 10:29-31)
Ezzel a bizonyossággal élhetjük meg minden napunkat az évből, utazhatunk, amikor arra van szükség, tervezhetünk és csinálhatunk bármi mást. Isten határozta meg földi életünk idejét és minden gyermekének életét szemmel tartja.

IMA: Istenem, köszönöm, hogy életem teljes ideje a Te kezedben van. Segíts ebben a tudatban élni életem és használni azt az időt amit tőled kapok. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...