2023. január 14., szombat

Személyre szabott nevelés

Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól. Példabeszédek könyve 22. fejezet 6. vers



Isten a tökéletes szülő. Olyan türelmesen és kitartóan neveli, tanítja, fegyelmezi, formálja gyermekeit. Ezt a feladatot bízza azokra az emberekre, akiket gyermekkel ajándékozott meg.  Nevelni a gyermekünket a számára legmegfelelőbb módon, hogy még idős korában is emlékezhessen rá.
A szülők Isten hatékony eszközei lehetnek a nevelésben. Isten az istenfélő szülők által akarja bemutatni az Ő jelenlétét a gyermekeknek. Olyan szomorú, amikor mi szülők éjt nappallá téve küzdünk, hogy megadjunk gyermekeinknek mindent, ami csak pénzen megvásárolható, közben pedig nem marad időnk arra, hogy bemutassuk nekik a Krisztussal való igazi kapcsolatot.
Billy Graham mondott el egyszer egy megrázó történetet egy lányról, aki a húszas évei elején járt és egy számára halálos kimenetelű baleset részese lett.
A kórházi ágyán, miközben haldoklott a következőket súgta édesanyja fülébe: „Anya, mindent megtanítottál nekem. Megtanítottad hogyan kell dohányozni, hogyan kell alkoholt fogyasztani, de sosem tanítottad meg nekem hogyan kell meghalni. Kérlek, most gyorsan tanítsd meg nekem, mert nemsokára meghalok.”
Szülőként nagy a felelősségünk abban, hogy megtanítsuk, elsősorban életpéldánk által hogyan kell Istent szeretni teljes szívünkből, lelkünkből, erőnkből. Ez a legnagyobb ajándék, amit gyermekeinknek adhatunk.



IMA: Istenünk, tégy minket olyan szülőkké, nagyszülőkké, akik hűségesen tanítjuk gyermekeinket a Te utadra. Segíts bemutatni nekik, hogy milyen amikor a Te jelenlétedben él valaki. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...