2023. március 7., kedd

Egyedül Istené a dicsőség!

Ne nekünk, Uram, ne nekünk, hanem a te nevednek szerezz dicsőséget szeretetedért és hűségedért!  115. zsoltár 1. vers



Az élet nem rólad szól! Isten tervéről, királyságáról, dicsőségéről szól. A Biblia elején olvashatod, hogy: " Kezdetben teremtette Isten..."
Ez a néhány szó gyökeresen megváltoztatja az önmagadról kialakult képedet, az életedet, a feladataid értelmét.
A teremtett világ minden szépsége voltaképp Isten dicsőségére mutat.
Az egész mindenség Istené és Isten célja és terve szerint működik. Te és én is ennek a mindenségnek részei vagyunk. Nem arra lettél teremtve, hogy elszakadj Istentől és a saját magad tervét követve élj.
Nem arra lettél teremtve, hogy önző kis céljaid és terveid érdekében cselekedj és élj, a saját magad dicsőségét keresve. Arra lettél teremtve, hogy Istennek élj.
Az Istennek nemcsak a "vallásos" tevékenységeidben kell dicsőséget adnod, hanem mindenben amit csak teszel.
Tehát akár esztek, akár isztok, vagy bármit tesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek! 1 Korintus 10:31
Pál apostol nem valami magasztos vallásos cselekedetekre utal, hanem olyan mindennapi dolgokra, mint az evés és ivás. Olyan cselekedetekre amelyek jelentékteleneknek tűnnek és folyamatosan ismétlődnek életedben. Tehát a szürke hétköznapok megszokott dolgait is teheted Istent tisztelve.
Isten tudta, hogy Szentlelke nélkül sosem fogsz így élni. Ezért küldte Krisztust aki meghalt a bűneidért, feltámadt megigazulásodért, hogy az Ő kegyelme által új életet nyerj és a Szentlélek által képessé válj az Ő dicsőségére élni. Talán azt gondolod, hogy lemondani saját büszkeségedről, terveidről, vágyaidról az Isten dicsőségét szem előtt tartva, boldogtalanságot eredményez. Valójában ennek ellenkezője az igaz. Isten úgy teremtett meg, hogy akkor vagy igazán boldog, beteljesedett, szabad, amikor képes vagy minden dicsőséget a Teremtődnek adni és ráhangolódni az életedre vonatkozó tervére. 
Amikor elismered, hogy Isten segítségére szorulsz, akkor tudsz kapcsolódni a Megváltáshoz, amit az Atya Krisztus által, az Ő Fia által készített neked.
Menekülj ma is Krisztushoz, hogy Isten kegyelme által ne önmagadnak, hanem Istennek élhess.


IMA: Istenünk magasztalunk azért, hogy figyelmeztetsz minket, küldjük halálba a büszkeségünket. Bocsáss meg minden lázadásunkat, amellyel énünknek kedveztünk és a saját dicsőségünket kerestük. Szükségünk van Rád Istenünk. Csak Általad élhetünk úgy, hogy betöltsük küldetésünket. Segíts minket ebben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...