2023. május 19., péntek

"Barátok" akiktől Isten meg akar óvni 2. rész

Ne tarts a bor mellett dőzsölőkkel, se a falánk húsevőkkel! Mert a dőzsölő és a falánk elszegényedik, és rongyokba öltöztet a sok alvás. Példabeszédek könyve 23. fejezet 20-21. vers


A második embertípus, akivel nem jó közeli barátságban lenned: a mértéktelen és a féktelen ember. Dániel könyvének 5. fejezetében olvashatsz Belsaccár királyról, aki annyira belemerült az evésbe-ivásba és mindenféle testi élvezetbe, hogy az Isten templomának szent edényeit is behozatta, hogy azokat bemocskolja. Ne foglalkozott semmivel. Csak a mával. Nem gondolt arra, hogy tetteinek milyen következményei lesznek hosszú távon. Isten keze még aznap lesújtott rá és nem is érte meg a másik napot. Még aznap éjjel merényletet követtek el ellene és meghalt.
Óvakodj azoktól az emberektől, akik nem tudják a mértéket és nem tudnak uralkodni magukon. Akár evésről, akár ivásról, akár munkáról, akár pihenésről, akár költekezésről, akár beszédről van szó, nem tudják, hogy mi a helyes és mi az elég. Amikor pihenni kellene, ők akkor is dolgoznak, amikor dolgozni kellene, ők akkor is pihennek. Amikor adakozni kellene, akkor nem teszik, amikor spórolni kellene vagy megfontoltnak lenni, akkor szórják a pénzt és ezzel bajt hoznak a saját és a környezetük fejére. Rengeteg káros szokásuk, szenvedélyük van, amikre ha fel is hívod a figyelmüket, ők nem hajlandóak változtatni. Ha szeretnél nyugodt, áldott és növekvő napokat látni, akkor kérd Istent, hogy fedjen fel életedben minden féktelenséget, mértéktelenséget és kérd Őt arra is, hogy adjon bölcsességet felismerni azokat, akik a mértéktelenség és felelőtlenség irányába akarnak magukkal rántani.


IMA: Istenem, add nekem az Igazságnak, a Szeretetnek és a józanságnak lelkét minden ügyemben és kapcsolatomban. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...