2023. július 3., hétfő

A legnagyobb szeretet

Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne. Korintusiakhoz írt második levél 5. rész 21. vers



A Szentlélek ereje, hatalma, az öröm hatalma. Krisztus, a mi Megváltónk, egy csodaszép, szent életet élt amikor a földön járt, gyógyított mindenféle betegséget és erőtelenséget, és ezt mind a Szentlélek örömet adó erejével tette.
El kell ismernünk, hogy Krisztus teljesebb volt Szentlélekkel, mint te vagy én vagy bárki más, aki azóta a földön élt.
A Szentlélek olyan mértékben tudja betölteni életedet, amilyen mértékben vágysz arra, hogy Krisztusnak engedelmeskedj. 
Krisztus számára táplálék volt az Atyának való engedelmesség, és gyűlölte a bűnt. Jobban igaz volt ez Rá, mint bárkire aki előtte vagy utána a földön élt.
Csodálkozhatunk, hogy Isten Szentlelke ilyen különleges módon betöltötte életét?
Csoda hát, hogy téged is arra hív Krisztus, hogy Őbenne vetett hitben és bizalomban éld mindennapjaidat?
Krisztus a mi igazságunk, önmagunkban csak bűneink vannak.
Egy orvos azt mondta, hogy az ember izzadtságmirigyein keresztül akkor távozik vér, amikor a vérnyomása háromszáz fölé emelkedik. Egy ilyen nagy vérnyomás azonban a legtöbb emberre végzetes hatással lenne. Képzeld el milyen nehéz terhet rakott az Atya Krisztusra, amikor a világ összes bűnét ráhelyezte. Sok embert megnyomorít a néhány évtized alatt felhalmozott bűne és az azzal járó bűntudat. 
Krisztusnak is szüksége volt egy angyal segítségére, akit az Atya azért küldött, hogy erősítse őt. Különben a fizikai teste nem bírta volna ki azt a nagy nyomást. Mert nem hallhatott meg a kereszt előtt. Neki a kereszten kellett meghalnia, hogy Ő, aki szent és igaz volt, elvegye az én és a te bűneidet. 
Mi bűnösök vagyunk. Annyira bűnösök vagyunk, hogy a megtestesült bűn vagyunk, és egyedüli igazságunk Krisztus.


IMA: Istenünk, nincs semmink Krisztus nélkül. Nincs hajlandóságunk, nincs bölcsességünk, nincs igazságunk. Köszönjük, hogy Krisztus, a legszentebb, a legigazabb bűnné lett miattunk, hogy mi az Ő igazságát ajándékba kaphassuk. Krisztus nevében adj megtérést minden olvasónak. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...