2023. július 4., kedd

Gyűlöld a rosszat!

 Gyűlöljétek a rosszat, szeressétek a jót, szerezzetek érvényt a törvénynek a kapuban! Talán megkegyelmez József maradékának az ÚR, a Seregek Istene. Ámos próféta könyve 5. rész 5. vers




Ha tényleg, Isten számára félretett kereszténynek tartod magad, a megfeszített és feltámadt Krisztus hű követőjének, fontos tudatosítani magadban néhány fontos dolgot.
Nem szeretheted az igazságot csakis akkor, ha gyűlölöd a hazugságot.
Nem szeretheted a tisztaságot csakis akkor, ha gyűlölöd a tisztátalanságot.
Nem szeretheted az egyenességet csakis akkor, ha gyűlölöd a képmutatást és a ravaszságot.
Ha Krisztushoz tartozol, gyűlölöd a rosszat úgy, ahogyan Ő gyűlöli azt.
Ez természetesen saját életedben kezdődik. Nincs megalkuvás. Nincs kis hazugság, nincs kis tisztátalanság, nincs kegyes rossz. Ha vétkezel is, azonnal összetörsz Isten szerinti bűnbánatban és mész a kegyelem királyi székéhez, hogy megszabadulj a bűntől.
Nem azért, mert így illik, hanem elsősorban azért, mert gyűlölöd a rosszat, undorodsz tőle.
Hány és hány ember mentegeti a rosszat saját életében, mert valójában szereti azt. Közben pedig állítja, hogy szereti az Istent. Ez a kettő viszont nem lehet igaz egy és ugyanazon időben. Jaj neked, ha csak mások életében veszed észre és gyűlölöd a rosszat, míg saját magaddal elnéző vagy mindenben. Sajnos egyike gyengeségeimnek a pontatlanság. Sokszor előfordult már velem, hogy elkéstem. Ha erre gondolok, most is szégyellem magam. Mennyire lettem volna hiteles, ha megfeddek valakit aki ugyancsak késik?
Ha viszont kigyógyultam ebből a gyengeségemből, már sokkal alázatosabban fogok odaállni embertársam mellé és sokkal szeretetteljesebben fogom látni őt, mert magam is átéltem a küzdelmet a rossz szokás ellen.
Amikor végre elismered, hogy egymagadban sosem tudsz győzni a gonosz felett, akkor vehet lakozást Isten Szentlelke. Akkor kapsz új természetet amely úgy fogja gyűlölni a rosszat, azzal a gyűlölettel amivel Isten gyűlöli azt, és úgy fogja szeretni a jót, azzal a szeretettel, amivel Isten szereti azt.
Az pedig az élet egyik legörömtelibb megtapasztalása, hogy a Szentlélek nemcsak meggyűlölteti veled a rosszat, a testit önmagadban, hanem ereje által győzelmet is ad neked a rossz felett. Halleluja!


IMA: Istenünk, olyan szép vagy! Annyira csodálatos, hogy az örökkévalóság sem elég arra, hogy megismerjük szépséged. Segíts nekünk, hogy a Szentlélek által valóban meggyűlöljük a rosszat és szeressük a jót, hogy Krisztus által kegyelemre találhassunk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...