2023. július 18., kedd

Igazi békesség

Törekedjetek mindenki iránt a békességre és a szent életre, amely nélkül senki sem látja meg az Urat.
Zsidókhoz írt levél 12. fejezet 14. vers



Talán hallottad a történetet amikor egy skorpió megkért egy békát, hogy vigye át a folyón. A béka nem akarta átvinni, mert azzal érvelt, hogy ha a skorpió a hátára mászik, akkor előbb-utóbb meg fogja csípni. A skorpió azzal érvelt, hogy nem tenne ilyet, hiszen akkor mindketten megfulladnának.
El is indultak a túlsó part felé, amikor azonban a folyó közepére értek, a skorpió megcsípte a békát.
Miközben süllyedni kezdtek a béka értetlenül kérdezte:
" Miért csíptél meg? Így mindketten megfulladunk?"
A skorpió így válaszolt: " Egyszerűen azért, mert skorpió természetem van."
Kedves olvasóm! Te ki vagy valójában és milyen természeted van?
Tudom, hogy a rajongó kereszténység korát éljük, amikor abban mérjük sokszor a kegyességet, hogy kinek milyen intenzitással korbácsolódnak fel az érzelmei egy-egy Istentisztelet, dicsőítés közben, viszont Isten a cselekedeteink és a törekvéseink alapján mér le minket. Krisztus nem rajongókat keres, hanem olyan embereket, akik teljes szívből törekszenek arra, hogy  azonosuljanak vele indulatban, törekvésekben és cselekedetekben.

Kibékültél már Vele? Ha igen, akkor már az Ő gyermeke vagy. Ha az Ő gyermeke vagy, akkor az Ő természetének részese lettél a Szentlélek által.
Ez azt jelenti, hogy erőt és szabadságot kaptál nemet mondani olyan dolgokra, amelyek azelőtt fogva tartottak téged.
Paráznaság, mértéktelen evés, ivás, dohányzás, mértéktelen alkoholfogyasztás stb.
Isten gyermekeinek célja, törekvése mindig a békesség és a szent élet.
Hibázhatnak? Igen! De Isten látja, hogy mire vágynak igazán, hogy mi a szívük vágya, és ezért járulhatnak bizalommal a kegyelem királyi székéhez.
Semmi gond azzal, ha érzelmileg felhangolódsz egy-egy keresztény zenei rendezvényen, viszont az érzelem önmagában nem elég.
Hiszen az Ige azt mondja, hogy " Szeresd az Urat a Te Istenedet teljes szívedből, lelkedből, erődből."
Ez azt jelenti, hogy folyamatosan arra törekszel, hogy először is gondolatvilágod, szíved, majd cselekedeteid, beszéded és végül az érzelmeid Isten dicsőségére legyenek.
Nem a cselekedeteid üdvözítenek, azok csak biztos jelei annak, hogy élő hited van.
Vigyázz, mert lesznek körülötted "skorpió természetű" emberek. Teljesen mindegy mit fogsz tenni vagy mondani, ők arra fognak törekedni, hogy "csípjenek", bántsanak téged. A fontos az, hogy megfelelő határokat szabj velük szemben, ne állj bosszút a neked okozott sérelmekért, imádkozz értük és ha lehetőséged van, akkor tégy jót velük. A többit bízd az igazságosan ítélőre. 


Ima: Atyánk óvj meg minket a képmutatástól. Ne engedd, hogy a nagy szavak emberei legyünk vagy a nagy érzelmeké, mint Péter aki a végén megtagadta Krisztust, mert csak érzelmi felindulás volt nála a Szentlélek ereje nélkül és nem igazi elkötelezettség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...