2023. július 25., kedd

Isten tudja, hogy mit teszel!

Ismerem mindazt, amit teszel. Tudom, hogy szorgalmasan dolgozol, türelmes és kitartó vagy. Tudom, hogy nem tűröd a gonoszokat. Próbára tetted azokat, akik apostoloknak mondják magukat, pedig nem azok, és bebizonyítottad, hogy hazudnak.
Jelenések könyve  2. fejezet 2. vers 




Ádám és Éva már a kezdetekben fügefalevélből készített ruhát magának, hogy elrejtse mezítelenségüket, mellyel a bűn következményeként kellett együtt élniük. Isten viszont jött és egy állat adta életét azért, hogy Ádám és Éva mezítelensége eltakartasson. Isten tudja a te dolgaidat! Örömhír ez neked?

Tudva, hogy Isten érted adta Fiát, hogy elvegye lelked bűn által lecsupaszított mezítelenségét, ez nagyszerű hír. A muszlimokról olvastam, hogy hitük szerint nem fogyaszthatnak alkoholt, viszont úgy tartják, hogy ha beállnak az eresz alá, vagy az alkoholra vizet öntenek, akkor az Istenük nem látja, nem tud a dologról.
Te  hajlamos vagy ilyen „ereszek” alá bújni? Talán a vallásos hagyományok eresze alá? Talán az önigazultság eresze alá? Talán mások dicséretének, eresze alá?
Ebben az igeszakaszban Isten dicséri a gyülekezetet, mert az ördög királyi széke mellett lakoznak és mégis hűek maradtak az Isten nevéhez és az Istenben vetett hitükhöz. Az „ordító oroszlán, a lelked ellensége ma is szertejár, és keresi, kit veszíthet el. Családokat és egyéneket kebelez be. Ez viszont nem lehet kifogás arra, hogy feladd a harcot. Istenre nézve maradj hű  a krisztusi névhez, az Istenben vetett hit által. Lépj ki végre a hamis biztonságot nyújtó „eresz” alól és bízd dolgaidat Isten kegyelmére. Így eszköz lehetsz abban, hogy Isten megmentsen olyanokat, akik az ördög csapdájába estek.


Ima: Istenem, magasztallak téged Krisztus kifolyt véréért. Köszönöm, a megigazulás ruháját, amit hit által kaptam. Köszönöm, hogy ennek köszönhetően járulhatok bátran eléd. Segíts eszköz lenni abban, hogy másokat is hozzád vezethessek. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...