2023. augusztus 22., kedd

Életutam világossága

Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága. 119. Zsoltár 105. vers



Nagyon "zajos" világban élünk. Olyan sok információ, tanács és vélemény bombázhat téged is televízión, rádión vagy Interneten keresztül.
Még keresztény berkekben is rengeteg tévelygő és tévelyítő ember van, akik nem tudnak eligazodni a keresztény élet gyakorlati dolgait illetően és éppen ez a bizonytalanság teheti őket a félrevezetés áldozataivá.
Az élet sok zavaró tényezője, a sok-sok semmibe vezető, de olyan csábítónak látszó ösvény, nem csoda, hogy olyan kevés ember tudja, hogy hova is tart igazán vagy mi az életének valódi célja?
Istennek van egy jó terve a te életedre nézve is, de ahhoz, hogy azt megismerd és kövesd, abba kell hagynod, a felesleges körök rovását és azon felületes dolgoknak az üldözését, amelyekről azt gondolod, hogy segítenek neked jól érezni magad.
Ha úgy érzed elveszítetted a helyes irányt, ne szaladgálj ide-oda kétségbeesetten, mint a fejét vesztett tyúk.
Az igazság megismerésére irányuló őszinte vággyal vedd elő az "iránytűt: a Bibliát. Ha Isten szavát őszinte vággyal és hittel követed, sosem fogsz eltévedni életed dolgainak labirintusában.
Az élet nehézségeiben éppen úgy el tudsz igazodni általa, mint az életed jóléttel teljesebb időszakaiban.
Csakis így lehet a tied az a békesség és boldogság, amely abból fakad, hogy tudod életed jófelé halad. Életed minden mozzanatában meg fogod látni Isten kezét és tudni fogod azt is, hogy pontosan ott vagy, ahol lenned kell.


IMA: Istenem, a Te szavad által világosítsd meg elmémet és életutamat, hogy az életem abba az irányba haladhasson, amelybe Szerinted haladnia kell. Csakis így lehetek igazán boldog. Krisztus nevében támogass ebben, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...