2023. augusztus 21., hétfő

Lelki wellness

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Máté evangéliuma 11. fejezet 28-29. versek



Mielőtt megkezdtük három hetes nyaralásunkat, gondoskodtunk egy kedves személyről, aki az otthonunkban maradt növényeinket öntözni, táplálni fogja. Lehetnek akármennyire szépek és élettel teljesek, néhány hét alatt, víz és gondoskodás nélkül nagyon meg lettek volna tépázva.

Neked és nekem annál inkább szükségünk van arra, hogy a lelkünk megkapja a megfelelő törődést és táplálékot. Ha nem figyelsz magadra, akkor hamar kimerülhetsz lelkileg és fizikailag is. Ennek a kimerültségnek pedig vannak jelei. Az élet iránti érdeklődésed alábbhagy és ha nem figyelsz oda, teljesen átadhatod magad a depressziónak, önsajnálatnak.

Amíg dobog a szíved, van remény a számodra. Ilyenkor szükséged van megfelelő mennyiségű imára, Isten szerető jelenlétére, bátorítására és máris a remény újra életre kel életedben.

Isten nem mond le rólad, te se mondj le önmagadról és azokról sem, akik környezetedben megfáradtak. Még a hithősök egy része is elfáradt és meggyengült, de Isten megöntözte őket kegyelmének és szeretetének mennyei harmatjával és új erőre kaptak, életük pedig bőséges gyümölcsöt termett a mi javunkra és az Isten dicsőségére.

Mire vársz? Add át Istennek terheidet és engedd, hogy Isten kegyelme által felegyenesedve megerősödj, növekedj, gyümölcsöt teremj.

IMA: Istenem, köszönöm, hogy Te nem utasítod el, hanem hívod azokat, akik elfáradtak, meg vannak terhelve, hogy nyugalmat adj nekik. Krisztus nevében támogass engem is a mai napon és használj eszközként, hogy erősíthessek olyan embereket környezetemben, akik elfáradtak. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...