2023. augusztus 20., vasárnap

A szabadulás útja

Emberi erőt meghaladó kísértés még nem ért titeket. Isten pedig hűséges, és nem hagy titeket erőtökön felül kísérteni; sőt a kísértéssel együtt el fogja készíteni a szabadulás útját is, hogy el bírjátok azt viselni.
Korintusiakhoz írt első levél 10. fejezet 13. vers


Amikor kísértéssel, megpróbáltatással, nehézséggel találkozol, jelentkezzen bármilyen formában is, a gonosznak az a célja, hogy ezt a problémát olyan közel hozza hozzád, hogy miatta ne láss meg semmi mást. Ha egy kis tárgyat nagyon közel teszel a szemeidhez, már nagyon nagynak fog tűnni és nem fogsz semmi mást látni. 
Ez azért veszélyes, mert ha ezt az ördögi trükköt beveszed, akkor nem fogod többé látni a szerető Istened és a szabadulás útját sem fogod megtalálni. Helyette úrrá lesz rajtad a reménytelenség és a kétségbeesés. 
Isten gyermekeként légy józan! Lásd a problémát, de összpontosíts az Istenre. Isten már akkor látta a problémádat, mielőtt az láthatóvá, érzékelhetővé vált a számodra és elkészítette a szabadulás útját. Ezt az utat azonban csak az Istenben vetett hit által láthatod meg és járhatsz rajta. 
Tűnhet bármilyen reménytelennek a helyzeted, Isten új lehetőségeket is mutat neked a megpróbáltatás idején. Járj nyitott szemmel, bízz Istenben, vedd észre ezeket az új lehetőségeket és használd ki őket. Ez a szabadulás egyetlen útja.

IMA: Istenem, segíts meglátnom azt az új lehetőséget. amit emiatt a problémáimra figyelés miatt nem is vettem észre. Segíts hittel megragadni azt. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...